Moa Lignell försvann från rampljuset – så lever hon idag

Moa Lignell

Hon tog svenska folket med storm i Idol 2011.
Men vad gör Moa Lignell idag?
Hänt reder ut!

Alingsåsaren Moa Lignell, 26, fick sitt stora genombrott i Idol 2011.

Redan under sin första audition charmade hon juryn och det svenska folket med den egenskrivna låten When I held ya innan hon till slut hamnade på en tredjeplats i musiktävlingen.

Sedan dess har en hel del hänt för Moa. Artisten har släppt tre album, turnerat solo men även med stora namn som Melissa Horn, och Anna Ternheim. Hon har även skrivit låtar till artister som  Sonja Aldén och Jens Hult. Moa har även bland annat skrivit Melissas Horns låt Där går mitt liv tillsammans med Horn själv.

Moa åkte ut på sin första egna turné ett år efter  sin medverkan i Idol. I samma veva fick hon även vara förband till Anna Ternheims november-turné. År 2012 vann Moa en Rockbjörnen för Årets genombrott.

Så efter Idol har Moa helt enkelt haft fullt upp med spelningar på både galor, egna konserter och festivaler.

April 2015 släppte hon singeln Where I Stand. Sommaren 2015 släppte hon singlarna We’re Still Young och två andra låtar: Dance, My Love och Through A Song. Hösten 2015 släppte Moa även albumet Ladies’ Man.

Våren 2018 var Moa ute på turné med föreställningen Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten som sedan följdes upp några enstaka solokonserter under sommaren 2019.

Senast i fjol har Moa skrivit låten Vi har varit här förut som Sonja Aldén som släpptes som en singel förra maj.

Funnit kärleken

I somras intervjuade QX Moa som då berättade att hon funnit kärleken. Hon berättar i intervjun hur hennes musikskapande påverkats av relationen.

– Jag lever ihop med en kvinna nu och musiken jag skriver har alltid färgats av hur jag lever mitt liv. Jag gissar att de dragits till mig för igenkänning. Så som jag själv har dragits till andra som lever som jag. Många av mina vänner är lesbiska och jag tror inte att det är en slump att vi har funnit varann intressanta och blivit vänner.

Hon berättar även i intervjun hur hennes musikskapande skiljer såg åt idag från när hon började med musiken som 16-åring.

– Det finns mer ängslan i min kropp när jag skriver nu. Som 16-åring stod jag på startlinjen av alla känslor som jag skulle möta på. Jag kan absolut sakna den lättsamma inställningen jag hade till att skriva musik då, men jag älskar att jag nu har verktygen att formulera och grotta in mig i vad det faktiskt är jag vill säga.

Hänt har sökt Moa Lignell. 

FOTO: Eero Hannukainen/TT/TV4/Tv4play

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot Kishti Tomita i Idol 2020

LÄS OCKSÅ: Bengt Frithiofsson försvann från TV4 – så lever han i dag