TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Programledarna slutar på Mix Megapol – talar ut om beslutet

02 apr, 2024 
Maria Broberg
Programledarna Ingemar Allén och Peter Sandholt har jobbat för Mix Megapol Morrongänget i flera år.
Nu meddelar radiostationen i ett inlägg på Instagram att Ingemar och Peter har bestämt att de ska sluta.
’’Fruktansvärt tråkigt’’ skriver en förtvivlad lyssnare på inlägget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

Radioprogrammet Morrongänget sänder morgonradio i Västsverige på Mix Megapol där Ingemar Allén, Peter Sandholt och Annika Sjöö är programledare.

Både Ingemar och Peter har jobbat på morgonprogrammet i flera år men i ett nytt inlägg från Morrongängets Instagram står det nu klart att programledarna har beslutat att sluta på kanalen.

Detta ska Ingemar Allén och Peter Sandholt byter kanal – jobbar sista veckan

I inlägget på Instagram skriver Morrongänget:

’’Ingemar och Peter har valt att sluta. Det här är deras sista vecka på Mix Megapol. Vi är glada för alla år vi haft tillsammans, men såklart ledsna över Ingemar och Peters beslut.’’

Enligt Radionytt kommer Ingemar och Peter att börja jobba på Star FM istället, där de ska bli de nya programledarna för deras morgonshow.

Annons

Tanken är att Ingemar och Peter kommer att ersätta radioprofilen Jesse Wallin som går i pension senare i höst.

Till Radionytt kommenterar Christer Modig, chef för Viaplay Group Radio:

– Det känns otroligt kul att Ingemar och Peter tar över Star FM:s morgonshow. Nu får äntligen hela landet chansen att höra dem, och jag är övertygad om att deras värme, sällskap och humor kommer att gå hem hos vår publik.

Morrongänget kommer att fortsätta sända som vanligt på Mix Megapol Göteborg under våren, men vad som händer därefter är ännu oklart.

– Vi ser över vilka möjligheter vi har att ersätta programmet i Göteborg och återkommer kring det längre fram, säger Bauer Medias content director Anna Rastner till Radionytt.

Mix Megapols lyssnare rasar: ’’Stort misslyckande’’

Under inlägger rasslar det nu in kommentarer från upprörda lyssnare som är ledsna över att Peter och Ingemars beslut att sluta.

’’Ingemar och Peter ÄR morrongänget. Det finns inget Morrongänget utan dom. Att ni inte lyckas hålla kvar dom är ett stort misslyckande och skam.’’, kommenterar en person till inlägget.

’’Åh, nej! De är ju sådana glädjespridare! Man ser i bilkön vilka som lyssnar för vi skrattar samtidig.’’, skriver en annan.

’’Va??!! Hur ska mina mornar bli nu efter att hängt med er i 30 år ungefär! Fruktansvärt tråkigt, önskar er lycka till. Ni kommer vara grymt saknade!’’, skriver en tredje förtvivlad lyssnare.

FOTO: TT

Annons