Mirka Norrströms nya kärleksavslöjande – efter skilsmässan

13-barnsmamman Mirka Norrströms nya ord om stora familjelyckan: “Verkligen den rätte för oss”

Familjen annorlunda-profilerna Mirka och Peter Norrström var gifta i över 23 år innan de gick skilda vägar för fyra år sedan.
Nu berättar hon om kärlekslivet efter skilsmässan
– Massa drama, säger hon.

Mirka, 48, och Peter Norrström har tretton barn ihop, och i det populära programmet Familjen annorlunda har svenska folket fått följa paret och deras familjs vardag i sex säsonger. Men för fyra år sedan gick de ut med att de efter 23 år tillsammans skulle separera. Nu berättar hon för Hänt om kärlekslivet efter skilsmässan.

”Har fått bättre självförtroende”

Mirka har gått från att leva i tvåsamhet till att bli ensamstående förälder till tretton barn, och när Hänt frågar henne vad den största skillnaden mellan att leva med och utan någon är säger hon att det är att man måste ta tag i allting själv.

– Som bara det här med att man måste klippa gräset, det har jag aldrig någonsin behövt göra tidigare. Men hur tråkigt det än är så måste det ju göras. Eller som att rensa avlopp och sånna tråkiga saker som man sluppit tidigare, säger hon.

Men även fast det i stunden känns jobbigt är hon tydlig med att hon inte ser det som något negativ.

– Samtidigt är det det de sakerna som har stärkt mig mycket och lärt mig att jag kan och klarar av så mycket mer än det jag kanske trodde innan, berättar hon.

Hon har tidigare gått ut och sagt att skilsmässan var det bästa för familjen, och när Hänt frågar henne på vilket sätt det har visats sig nu svarar hon:

– Framförallt i mig själv, att jag har blivit mycket starkare i mig själv och har ett helt annat självförtroende i mig själv. Och sammanhållningen har blivit helt annorlunda i familjen.

Om kärlekslivet

Med andra ord trivs Mirka väldigt bra med singellivet, men trots det finns hoppet om att kunna träffa någon i framtiden fortfarande där.

– Det är det där som är det svåra. Klart att man vill träffa någon. Jag trivs att vara singel, på sätt och vis är det väldigt skönt att inte behöva ha någon annan att också behöva tänka på och ta hänsyn till. Men sen finns det ju andra saker som man saknar. Som att göra saker ihop eller ha en vuxen att pata med. Och närhet också. Men jag bara inte hur jag ska hinna släppa in någon, förklarar hon.

Även fast hon känner flera andra med många barn som har kunnat hitta kärleken på nytt så är hon medveten om att det kan vara svårt.

– Jag tror inte det kan vara vem som helst. Det måste ju vara en speciell människa ska klarar av att leva ett sånt liv som jag har, säger hon.

Hon berättar också att hon har testat att dejta på nätet, och även dejtingappar som Tinder, men att det inte riktigt har varit något för henne.

– Jag vet inte, jag har blivit väldigt kräsen. Och man märker ju väldigt fort vad de är ute efter. Om får jag några sånna på raken som börjar skriva då lessnar jag och stänger ner och öppnar inte appen på några månader. Jag känner inte att jag har tid för massa drama. Det finns så mycket konstiga människor som skriver, berättar hon.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!