Miriam Bryant: Här är allt du vill veta om artisten

09 dec, 2019 
Artisten Miriam Bryant
Artisten och låtskrivaren Miriam Bryant är en av Sveriges mest älskade och populära musiker.
Det var i och med Miriams deltagande i succéprogrammet Så mycket bättre 2015 som hon fångade tittarnas intresse med storm.
Superhitsen Black Car, Dragon och Push Play resulterade till att artisten fick en miljonpublik.
Men vem är egentligen kvinnan bakom dessa hits?
Annons

Den svenska sångerskan och låtskrivaren Miriam Bryant, 28, föddes 8 mars 1991 och växte upp i Göteborg.

Miriam har tre syskon, varav en yngre bror och två äldre systrar, en mamma som är från Finland och en pappa som är från England. Sångerskan fångade många människors hjärtan när hon deltog i succéprogrammet Så mycket bättre. Hon var med i säsong 6 2015 då även kända ansikten som Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren, Kleerup och duon Ison & Fille deltog.

Miriams och hennes tolkningar gjorde dundersuccé under programmets gång och under 2016 låg hon både etta, tvåa och trea på svensktoppen.

Låttitlarna Push Play, Dragon och Black Car (som handlar om exet Tommy Hey) är låtar som många känner väl igen. Ett sista glas, Stationen och Allt jag behöver är tre av de succélåtar som uppkom i Så mycket bättre. Men vem är egentligen kvinnan bakom dessa hits?

Beskriver sig som en obotlig tidsoptimist

Det är ju inte bara som artist och låtskrivare man behöver komma i tid till jobbet, utan det är ju faktiskt oftast något som kan underlätta arbetssituationen för de flesta som har tider att passa.

Annons

För Miriam Bryant har det dock gått bra ändå. Sångerskan är nämligen en obotlig tidsoptimist.

Miriam Bryant om tatueringarna

Mitt på Miriam Bryants bröst har hon ett brustet hjärta tatuerat på huden. Frågan är ju varför?

– Tatueringen talar sitt tydliga språk. Den symboliserar en kronisk sjukdom jag har…, säger Miriam i en intervju med Café och ler lite motvilligt och fortsätter:

– Jag gjorde den 2016 – året jag glömt.

Miriam gjorde ett minialbum som heter Bye bye blue år 2016, som handlar om en personlig berättelse om uppgång och nedgång.

Men detta brustna hjärta är inte den enda tatueringen på hennes kropp. Sångerskan har faktiskt över 50 tatueringar och många av dem har hon gjort själv.

Drabbats av håravfall

Under år 2017 var Miriam Bryant så pass stressad att hon jämfört det med att vara sjuk. Efter en tid med hård press och stress gjorde att hon tillslut tappade hår. Detta var dock inget som höll i sig länge, utan håret började långsamt att växa tillbaka så småningom.

Annons

Koncentrationssvårigheter

Men allt har inte gått helt som på räls för sångerskan, även om hennes succé-låtar kan få en att tro det.

Miriam Bryant har väldigt svårt att få ordning och struktur på sin tillvaro eftersom hon bland annat lider av riktigt svåra koncentrationssvårigheter.

– Du vet, ibland om jag har mycket att göra så kan jag bara bli sittande på en stol och stirra rakt ut i luften i säkert 20 minuter. Jag har jättesvårt för att strukturera mitt liv och det är väl därför jag inte känner mig riktigt vuxen, säger Miriam Bryant till Faktum, skriver Göteborgs-Posten.

Miriam Bryant vann ”Årets look” 2016

Göteborgstjejen är inte bara uppskattad för sin musik, nämligen blev hon utnämnd till “Årets look” på ELLE-galan år 2016. Miriam var väldigt positiv till vinsten:

– Det är klart att jag är jättesmickrad. Mode är ju inte min bransch och helt plötsligt är jag en del av det ofrivilligt, säger hon i en intervju med Skönhetsredaktörerna.

Annons

Men Miriam tror inte att det är endast hennes kläder som gjort att hon vunnit priset.

– Jag syns. Sticker ut. Jag har bra energi och en stor aura. Jag tror att det är en helhetsgrej och så mycket mer än klädstil. Det är mer helheten tror jag. Jag vill utstråla inifrån, avslutar hon.

Miriam Bryants kärleksliv

Relationen med den tyska rocktrummisen Tommy Hey fick ett slut 2106. Relationen har hon beskrivit som en ”skitrelation” och när hon medverkade i Breaking News kort efter uppbrottet sa hon:

– Det känns som jag haft cancer i ett år och blivit friskförklarad. All respekt för honom, men jag mår skitbra och är jättelycklig. Det var rätt. Det som är underbart är att han aldrig kommer se det här.

I början av 2019 visade hon däremot upp sin nya kärlek på röda mattan för första gången, Teddy Angel Barros Vidal, 31. Hur det står till mellan henne och Teddy idag är dock oklart. När hon uppträdde under Allsång på Skansen i somras tillägnade hon en låt till någon vid namn Mattias. Men huruvida det är en person hon känner något annat än vänskap för är även det oklart.

Annons

– Däremot skulle jag vilja dedicera en låt till en alldeles speciell människa som jag vet har slagit på tv-apparaten ikväll. Han är inte här, han är någon annanstans. Jag håller honom väldigt väldigt kär, han heter Mattias, sa hon på scenen, och fortsatte:

– Mattias, nu sjunger jag bara för dig.

Givit namn till en spårvagn

Att Miriam Bryant är från västra sidan av Sverige är nog få som har missat. Men artisten har minst sagt satt sina spår i staden. Det finns till och med en spårvagn som är döpt efter Så mycket bättre-stjärnan, och hon verkar minst sagt stolt.

“DADDY I HAVE MY OWN TRAM!!!! Är jag Göteborgsprofil på riktigt nu? Får jag hybris??”, skriver Miriam frågande till sin bild med spårvagnen på Instagram.

Hon passar även på att be om ursäkt till sina följare för att hon inte berätta något förrän efter att ceremonin för vagnen var över. Men kanske blev fansen lite mer accepterande när hon medgav att inte ens hennes pappa hade vetat om något.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Nilsson Nils Petter/TT

Annons