LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Miriam Bryant bryter tystnaden om mobbingen: "De sa att jag var ful"

31 okt, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Under sin skoltid fick Miriam Bryant höra hur ful hon var, så ofta att hon själv till slut började tro på det. Nu berättar hon om mobbningen hon utsattes för.
Annons

I samband med organisationen Bris nya idolkampanj väljer artisten Miriam Bryant, 26, att bryta tystnaden om mobbningen hon utsattes för som liten. Stjärnan, som blivit en av de mest populära sångerskorna i landet, bland annat efter sin medverkan i TV4-programmet ”Så mycket bättre”, minns fortfarande skoltiden då hon varken var omtyckt eller populär. Ofta fick hon höra nedsättande kommentarer om sitt utseende av andra elever på skolan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– När man gick i skolan kunde man få höra att man var ful. Killar som var coola och snygga och lite äldre än man själv var kunde säga det, och även andra tjejer som var mycket ballare än man själv kände sig. De kunde ofta säga att man var ful, säger Miriam Bryant till Expressen.

Efter att ha fått höra hur ful hon var av olika personer i skolan under en längre tid, började artisten också intala sig själv att hon var det. Miriam sa till sig själv att det som de andra sa om hennes utseende var sant, att hon var ful. Och till slut trodde hon på det själv.

Annons

– Jag tror att det svåra är att man till slut säger det till sig själv väldigt mycket, att man går runt och bär på något slags självhat hela tiden, och det är nästan det starkaste som finns. Det man tycker och känner om sig själv. Så starkt som man kan hata sig själv… tänk om man kunde älska sig själv lika starkt? säger Miriam till tidningen.

Artisten berättar att hon sökte stöd i sina vänner och syskon under den jobbiga tiden, men också hos lärare på skolan. I högstadiet vände hon sig till syokonsulenten för att berätta om hur hon mådde och kände. Både som ung och som vuxen har Miriam Bryant också valt att gå i terapi för att få hjälp att hantera sina känslor.

– Jag har gått mycket i samtalsterapi, som barn och även som vuxen i dag, och för mig är det som att gå till gymmet och träna sina muskler. För mig är det precis lika viktigt med psykisk hälsa som fysisk hälsa, om inte viktigare nästan. Och jag har tränat på det hela mitt liv. Jag har gått till “gymmet” med hjärnan, säger hon.

I dag vill Miriam Bryant genom kampanjen uppmana barn och unga att berätta om sin situation för sina vänner, någon vuxen eller skolans personal för att få hjälp.

Känner du igen de svenska kändisarna som små? Spana in Bris-bilderna genom åren!

Foto: IBL, Facebook

Annons