LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Artisten Sara Löfgren försvann helt från rampljuset – det gör hon idag

13 mar, 2021 UPPDATERAD 28 jun, 2024
Sara Löfgren, numera Sara Widgren
Sara Löfgren slog igenom i Fame Factory och
har haft flera stora hits sedan dess, bland andra låtarna Starkare och Som Stormen.
I dag heter hon Sara Widgren – men frågan är vad Sara gör idag egentligen? Vi har svaret!
Annons
Nordman sätts på prov: Har vandraren verkligen ingenstans att gå?Brand logo
Nordman sätts på prov: Har vandraren verkligen ingenstans att gå?

Sara Widgren, 47, tidigare Sara Löfgren, slog igenom i tredje säsongen av dokusåpan Fame Factory; år 2003.

I programmet gjorde hon flera hitlåtar som snabbt blev stora hits och spelades flitigt under 2000-talets början. Vi kunde senare se henne i Melodifestivalen 2004, där hon medverkade med låten Som stormen. Efter sin medverkan turnerade hon runt och var en välkänd artist i Sverige. Men vad gör hon idag egentligen och vem är Sara idag?

Vem är Sara Löfgren?

Sara Löfgren, numera Sara Widgren, var och är en svensk artist som många känner igen. Hon är mamma till två barn, Leia och Hiro och är idag bosatt i staden Varberg.

Många vet vem Sara är då hon slog igenom i den tredje säsongen av programmet Fame Factory där hon slutade på en sjunde plats. Låtar hon slog igenom med var då Starkare och Aldrig. Debutalbumet Starkare såldes sedan i nästan 60 000 exemplar.

Annons

Efter genombrottet i Fame Factory och succén i Melodifestivalen med låten Som stormen var Sara ute på många turnéer i hela Sverige.

Hon var dessutom nominerad i två kategorier i Nordic Music Award 2004 och två kategorier vid Gaygalan 2004. Hon har släppt flera album där ibland Starkare 2004, Vägen hem 2006 och Där maskrosorna blommar 2009.

Hon har även medverkat i flera program som Du är vad du äter, Sen kväll med Luuk, Doobidoo och Så ska det låta flera gånger. Hon har även uppträtt på Stockholm Pride, Sommarkrysset och varit en del av Diggiloo-turnén som går av stapeln varje sommar.

Sara Löfgren i SVT – Så ska det låta år 2006
Sara i SVT:s program Så ska det låta där hon deltog flera gångerFOTO: CARL-JOHAN SÖDER / SVT

Det gör Sara Löfgren idag – bytt riktning och lämnat rampljuset

Sedan försvann artisten från rampljuset tills hon plötsligt dök upp i en intervju i Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya singel När mörkret faller. Det hade då gått flera år sedan Sara släppte sitt senaste album. I intervjun berättade hon om varför hon försvann från rampljuset.

Annons

– Det har ju rullat på ända sedan Fame Factory, jag har liksom aldrig stannat upp. Så jag behövde det, jag behövde vara med barnen, sa hon i intervjun och fortsatte:

– När man kände att ”ska jag verkligen fortsätta med det här”, då undrade man ju ifall man behövde en paus.

Men sedan dess har det varit ganska tyst från sångerskan och idag har hon bytt riktning helt.

Idag jobbar hon nämligen som fritidsledare på ungdomsgården Mittpunkten i Varberg och har inte synts till i det offentliga på samma sätt som förr.

I en intervju med tidningen Labrador från 2022 berättade Sara mer om sitt jobb.

– Visst är det en del uppfostran ibland, men man får också otroligt mycket tillbaka. Ungarna verkar tycka att det är lite coolt att ha en relation till en vuxen som inte är förälder eller lärare. När man märker vad man betyder för ungarna och att de tycker om en, då blir jobbet värt ännu mer, säger Sara till tidningen.

Annons

Efter en lång och framgångsrik musikkarriär insåg Sara att lusten var borta, hon orkade inte med all yta och allt flängande, skriver tidningen Labrador.

– Där och då var det en enorm befrielse att säga stopp. Samtidigt trodde jag att jag skulle vara tillbaka på turné efter några månader.

Därför bytte Sara Löfgren namn till Sara Widgren – gifte sig med stora kärleken

Sara Löfgren bytte efternamn på grund av giftermål, vilket kanske inte var helt oväntat. Sara heter nu alltså inte Löfgren i efternamn längre, utan har gift sig med kärleken Petter och bytt efternamn till Widgren.

FOTO: Jorma Valkonen / IBL Bildbyrå // Carl-Johan Söder/SVT

Annons