Artisten Sara Löfgren försvann helt från rampljuset – det gör hon idag

Sara Löfgren, numera Sara Widgren

Sara Löfgren slog igenom i Fame Factory och
har haft flera stora hits sedan dess, bland andra låtarna Starkare och Som Stormen.
I dag heter hon Sara Widgren – men frågan är vad Sara gör idag egentligen? Vi har svaret!
Yohio försvann från rampljuset efter succén – så lever han idag
Slå på ljud

Sara Widgren, tidigare Sara Löfgren, slog igenom i tredje säsongen av dokusåpan Fame Factory; år 2003.

I programmet gjorde hon flera hitlåtar som snabbt blev stora hits och spelades flitigt under 2000-talets början. Vi kunde senare se henne i Melodifestivalen 2004, där hon medverkade med låten Som stormen. Efter sin medverkan turnerade hon runt och var en välkänd artist i Sverige. Men vad gör hon idag egentligen och vem är Sara idag?

Christer Sjögrens bluff med Vikingarna

Vem är Sara Löfgren?

Sara Löfgren, numera Sara Widgren, var och är en svensk artist som många känner igen. Hon är mamma till två barn, Leia och Hiro och är skild från båda papporna. Sara Löfgren är född 1977 och är 43 år gammal. Hon är idag bosatt i staden Varberg.

Många vet vem Sara är då hon slog igenom i den tredje säsongen av programmet Fame Factory där hon slutade på en sjunde plats. Låtar hon slog igenom med var då Starkare och Aldrig. Debutalbumet Starkare såldes sedan i nästan 60 000 exemplar.

Det gör Sara Löfgren idag

Efter genombrottet i Fame Factory och succén i Melodifestivalen med låten Som stormen var Sara ute på många turnéer i hela Sverige.

Hon var dessutom nominerad i två kategorier i Nordic Music Award 2004 och två kategorier vid Gaygalan 2004. Hon har släppt flera album där ibland Starkare 2004, Vägen hem 2006 och Där maskrosorna blommar 2009.

Hon har även medverkat i flera program som Du är vad du äter, Sen kväll med Luuk, Doobidoo och Så ska det låta flera gånger. Hon har även uppträtt på Stockholm Pride, Sommarkrysset och varit en del av Diggiloo-turnén som går av stapeln varje sommar.

Sedan försvann artisten från rampljuset tills hon plötsligt dök upp i en intervju i Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya singel När mörkret faller. Det hade då gått sex år sedan Sara släppte sitt senaste album. I intervjun berättade hon om varför hon försvann från rampljuset.

– Det har ju rullat på ända sedan Fame Factory, jag har liksom aldrig stannat upp. Så jag behövde det, jag behövde vara med barnen, sa hon i intervjun och fortsatte:

– När man kände att ”ska jag verkligen fortsätta med det här”, då undrade man ju ifall man behövde en paus.

Men sedan dess har det varit ganska tyst från sångerskan och idag har hon bytt riktning helt. För idag jobbar hon nämligen som fritidsledare på ungdomsgården Mittpunkten i Varberg och har inte synts till i det offentliga på samma sätt som förr.

Sara Löfgren i SVT – Så ska det låta år 2006

Sara i SVT:s program Så ska det låta där hon deltog flera gånger

FOTO: CARL-JOHAN SÖDER / SVT

Därför bytte Sara Löfgren namn till Sara Widgren – gifte sig med stora kärleken

Sara Löfgren bytte efternamn på grund av giftermål, vilket kanske inte var helt oväntat. Sara heter nu alltså inte Löfgren i efternamn längre, utan har gift sig med kärleken Petter och bytt efternamn till Widgren.

Evelina och Backis lycka över relationen till familjen

Se klippet här!

FOTO: Jorma Valkonen / IBL Bildbyrå // Carl-Johan Söder/SVT

SENASTE NYTT!