Därför känner du igen minnesmästaren Jonas Von Essen i Postkodmiljonären

Jonas von Essen och Rickard Sjöberg.

Ett stående moment i Postkodmiljonären är livlinorna som deltagaren kan utnyttja.
När Jonas von Essen använder ”Ring en vän” chockar han alla genom att bjuda på fest istället.
Men det är inte första gången som Jonas har varit med i tv.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om framtiden för Postkodmiljonären
0:41

Efter reklamen: Rickard Sjöberg om framtiden för Postkodmiljonären

(0:41)

Slå på ljud

Långköraren Postkodmiljonären debuterade i tv 2005 efter att ha bytt namn från Vem vill bli miljonär?. Rickard Sjöberg har varit programledare sedan starten och har hunnit vara med om det mesta. Men det som hände när Jonas von Essen tävlade, hände något programledaren inte hade väntat sig.

Jonas von Essen chockar Rickard Sjöberg efter samtalet till vännen

Vid behov av hjälp finns livlinor för deltagaren för den tävlande att använda under programmets gång. Jonas von Essen klarade sig dock till miljonfrågan med alla fyra livlinor i behåll. När väl miljonfrågan lästes upp bestämde han sig dock för att nyttja en av linorna, den som går under namnet ”Ring en vän”.

Jonas väljer att ringa en nära vän vid namn David, men istället för att be om hjälp med frågan, gör Jonas något helt oväntat – han bjuder in till fest.

– David, nu kommande lördag, har du något speciellt för dig då?, frågar Jonas.

– Ja, jag förväntar mig att du bjuder på fest när du pratar på det sättet, svarar vännen.

– Ja, jag funderar på att bjuda in till ett litet kalas och Rickard kan be Ludde och Adam och de andra att de kommer också så kanske vi kan köra lite frågesport.

Publiken och programledaren Rickard Sjöberg kan inte låta bli att hålla sig för skratt. Men hur gick det egentligen för Jonas? Jo, för att vara helt säker använde han sig av två livlinor till och svarade sedan rätt på frågan. Han blev miljonär!

Därför känner du igen Jonas von Essen – varit med i tv förr

Den som kände igen Jonas, kanske ändå inte är förvånad över utfallet. Han är nämligen en svensk minneskonstnär. Han har varit tävlat och även vunnit SM i minne vid flertalet tillfällen.

2018 kom dock tiden för Jonas att få visa sin förmåga inför hela svenska folket när han deltog i Talang. Och även där gjorde han framgång. Jonas fick David Batras ”Golden buzzer” efter att ha memorerat förnamnet på alla 500 gäster i publiken.

Jonas von Essen.

Finalen i Talang 2018.

Karin Törnblom/TT

Postkodmiljonären är inte heller hans första medverkan inte ett frågesportsprogram. 2020 var han nämligen med och tävlade i Är du smartare än en femteklassare?. Och det visade han sig vara också då han tog sig igenom alla frågor i programmet.

Året därpå vann han även frågesportsprogrammet Muren på SVT och gick hem med 100 000 kronor.

En frågesportsmästare helt enkelt!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN