Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin ska bli pappa igen

"Så gör man för att klämma in två valrörelser på en graviditet".

Det var i september 2011 som Gustav Fridolin, 31, och hans fru Jennie, 36, fick dottern Charlie, 3. Samma år blev Miljöpartiets språkrör vald till Årets papa. Nu väntar makarna smått igen. På Svenska Hjältar-galan avslöjar Jennie Fridolin för Hänt att hon är gravid, vilket även börjar synas nu.

– Ja, jag är i vecka 20. Det är fantastiskt att vi ska få ett till barn och det blir fantastiskt för Charlie att bli storasyster.

04843529

Ny babylycka för Jennie och Gustav Fridolin. Foto: All Over Press

Gustav Fridolin skriver även om den nya babylyckan på sitt Facebook-konto.

Om allt går som det ska får vår dotter ett lillasyskon i vår – och så gör man för att klämma in två valrörelser på en graviditet. Det sägs ju att barn som får höra vacker sång när de ligger i magen blir kloka, vad händer med barn som får höra skånskt skorrande valtal månntro“, skriver han.

Fridolin Facebook

Som bekant pågår det just nu en politisk kris i Sverige och för Gustav Fridolin innebär det en hel del extra jobb.

– Det är tufft för honom just nu. Det blir mycket sena kvällar och så men det går bra ändå, säger Jennie Fridolin, som själv inte är politiker men däremot politiskt intresserad.

När Gustav Fridolin tackade ja till att bli språkrör för Miljöpartiet var han tydlig med att familjen och rollen som pappa inte skulle hamna i skymundan.

– Det måste gå att kombinera med att vara pappa. Annars slutar jag. Föräldrarollen är mycket viktigare än att vara språkrör och mitt uppdrag som pappa omfattas heller inte av Miljöpartiets, sa han tidigare i år.

SENASTE NYTT!