Mikael "Soldoktorns" Sandströms familjelycka

Mikael "Soldoktorn" Sandström hoppade plötsligt av TV4-programmet Let's dance efter att coronaviruset fått spridning i Sverige.
Nu berättar han om den stora familje lyckan mitt i krisen.

TV4-doktorn Mikael “Soldoktorn” Sandström, 62, var aktuell i våras då det avslöjades att han skulle var en av dansarna i årets säsong av succéprogrammet Let’s dance. Men efter att coronaviruset fått spridning i Sverige valde intensivläkaren att hoppa av sitt deltagande –  för att återgå till sitt arbete på sjukhus.

– Jag känner att jag behövs mer i vården, sa Mikael då.

Nu kommer Mikael med ett riktigt glädjebesked mitt i krisen.

Stora familjelyckan

För en månad sedan föddes Mikael Sandströms tredje barnbarn. Trots att Mikael ännu inte kunnat träffa det lilla livet berättar han för Expressen om förhoppningen att kunna fira midsommar tillsammans med sina barn och barnbarn.

– Det var en besvärlig förlossning. Min dotter har haft det lite knöligt, och vi har pratat mycket. Nu är förhoppningen att vi ska kunna fira midsommar tillsammans, det gör vi om alla är friska, säger han till tidningen.

Mikael är sedan en lång tid tillbaka singel och berättar om att rollen som morfar/farfar har gett honom en helt ny betydelse i sina barns liv.

– Den rollen blir bara bättre, jag försöker ta en aktiv del. Plötsligt blir jag lite behövd, och det känns ovanligt efter att ha levt singelliv länge. Professionellt är jag behövd, och som pappa till mina barn – men nu ökar behovet igen och det känns skönt.

Mikaels planer med Lotta Engberg

I början av året blev Mikael omskriven då tv-profilen Lotta Engberg i en intervju berättat att hon såg Mikael som en potentiell partner.

Nu avslöjar intensivvårdsläkaren att planerna på en dejt med den folkkära artisten har gått längre än bara till tv-sofforna.

– Det finns planer, det är klart jag ska träffa henne. Vi har pratat och sms:at. Hon är längre än två timmar bort, men jag ska nog åka och se till mitt sommarställe på Västkusten. Jag får försöka få till det! Jag ska fråga Lotta om en dejt, så får vi se vad hon säger, säger han till Expressen.