Mikael Sandströms ilska i TV4 efter Andreas Lundstedts ord

Mikael Sandströms ilska i TV4 efter Andreas Lundstedts ord

Andreas Lundstedt fick beskedet om att han var hiv-positiv vid millennieskiftet. I Helt sjukt rasar Mikael ”Soldoktorn” Sandström över det sätt artisten fick beskedet – via ett telefonsamtal.
Det är det sämsta man kan göra, säger Mikael Sandström.

Det var i början av 2000-talet, när karriären med popgruppen Alcazar tagit fart, som Andreas Lundstedt, 47, fick beskedet om att han var hiv-positiv. I TV4-programmet Helt sjukt berättar artisten att han fick beskedet när han stod i omklädningsrummet på gymmet.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

När beskedet kom trodde han först att det han fått veta var en dödsdom.

– När läkaren sedan sa att ”du kommer inte dö om du tar de här tabletterna”, då visste jag ju ändå att ”okej, jag kommer inte dö”. Jag trodde ju verkligen att jag skulle … Du vet, jag planerade min begravning och allting, säger Andreas Lundstedt till programledaren Petra Mede i Helt sjukt.

I programmet berättar Andreas Lundstedt att han fick sjukdomsbeskedet via telefon.

– Jag ringde läkaren för att få det överstökat. För jag visste att jag inte har det, men jag hade fel. Han berättade då att ”jag är ledsen men tyvärr så visade sig provet vara positivt”, säger Andreas Lundstedt i programmet.

Höll sjukdomen hemlig

Att Andreas fick beskedet i ett telefonsamtal får läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström att reagera starkt.

– Alltså det är ju galet naturligtvis. Det är det sämsta man kan göra. Man kommer inte ihåg så mycket, man kommer bara ihåg det negativa, säger Mikael Sandström i Helt sjukt.

Han menar också att läkaren gjorde helt fel genom att lämna beskedet på det sätt som skedde.

– Man ska göra allt för att undvika det här, som det vansinne det är att ge sig in i och förklara för någon. Där skulle man ju tagit dig till en mottagning, säger han.

Efter att Andreas Lundstedt fått beskedet om att han var hiv-positiv höll han det hemligt – i tio år.

– Jag berättade för de jag haft förhållande med. Men inte någon annan. Inte mina kollegor i Alcazar, inte min familj, inte mina vänner. Det är så konstigt att sitta och prata om det. Idag känner jag såklart något helt annat, men då … Det var en sådan skam, säger han.

Idag mår sångaren bra och tar en tablett om dagen.

– Jag mår jättebra. Jag har aldrig haft något biverkningar av mina tabletter, säger Andreas Lundstedt.

Helt sjukt visas på torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: