Mikael Sandströms hyllning till flickvännen Lotta Engberg

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Det har tisslats och det har tasslats om doktor Mikael Sandström och Lotta Engbergs eventuella kärlek. Nu bekräftar överläkaren till Hänt att de faktiskt är ett par.– Hon är varm och prestigelös och initiativrik, säger han om nya flickvännen.

I januari berättade programledaren Lotta Engberg, 57, att hon kunde tänka sig gå på en dejt med doktor Mikael Sandström, 65, känd från bland annat Nyhetsmorgon i Tv4. Efter det dröjde det inte länge innan flörtandet tog fart – från båda håll. I juni bekräftade de att en dejt ägt rum. De sa båda att det fanns känslor inblandade, men att de inte var ett par riktigt än.

Efter det har det varit tyst, men nu berättar Mikael Sandström att de faktiskt är ihop.

– Ja, det kan man väl säga, säger läkaren när Hänt når honom på onsdagen.

Doktor Mikael om samboplanerna

Trots att båda två har haft fullt upp med jobb på olika håll så har de tagit sig tid att umgås med varandra vid flera tillfällen.

– Vi har träffats flera gånger. Det är ett antal, säkert tio, säger Mikael Sandström.

Vad gör ni när ni träffas?

– Allt möjligt. Vi pratar rätt mycket. Hon har ju hund så vi är ute och går runt med den och snackar. Sen har hon har varit och hälsat på mitt landställe på västkusten utanför Tjörn. Vi har varit ute med min båt och så, säger Mikael Sandström och fortsätter:

– Vi jobbar ju rätt mycket båda två. Hon har ju Lotta på Liseberg som tar mycket tid, speciellt den här säsongen. Och jag jobbar med mitt.

Mikael Sandström och Lotta Engberg.

Mikael Sandström och Lotta Engberg är nu officiellt ett par.

Lotta Engberg bor i Göteborg och Mikael Sandström håller till i Hallstahammar, och det nykära paret varierar var de ses. Några planer på att flytta ihop finns dock inte än.

– Nej, så långt har vi inte kommit. Vi börjar med det som förenar istället för att leta problem, så några sådana planer har vi inte än, säger Mikael Sandström och tillägger:

– Det jag kan säga är väl att jag inte tror på ett särboförhållande i det långa loppet. Då pratar jag om år. Jag tror inte att man blir lycklig av det, utan man vill ju dela vardagarna med varandra.

Kärleksfulla orden om Lotta

När han får frågan om vad det var som gjorde att han fastnade för Lotta Engberg nämner han bland annat den där intervjun när hon berättade att det fanns chans till romans.

– Åh, det är allt möjligt. Hela hennes personlighet. Det låter kanske lite fånigt, men också att hon tog initiativet. Det var ju det som satte igång allt och någonstans måste det börja, säger han och fortsätter lovorden:

– Hon har så många fina sidor som kanske inte syns i offentligheten. Hon har ett större djup än vad som kanske syns. Hon är varm och prestigelös och initiativrik – jag skulle kunna babbla på om hennes fina sidor hur länge som helst.

Men det hinner han inte, för mitt i hyllningen plingar det plötsligt till i doktor Mikaels telefon.

– Oj, nu fick jag grattis-sms från Peter Jihde!

Gratulerade han för Lotta?

– Ja! Jag har inte pratat med honom på länge, så det var roligt, säger han om sin gamla Nyhetsmorgon-kollega.

Det blev alltså bra till slut för det omtalade paret, och vi säger som Peter Jidhe: Grattis, Mikael och Lotta!

Foto: Tommy Holl/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet, TT