Tittarkritik mot doktor Mikael Sandströms ord om Armand Duplantis

Armand Duplantis och Mikael "Soldoktorn" Sandström

I veckan blev ett klipp på när OS-medaljören Armand Duplantis sveper en öl efter en tävling viralt.
Nu kommenterar doktor Mikael Sandström videon – och tittarreaktionerna strömmar in.
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnor
Slå på ljud

Armand Duplantis är en amerikansk-svensk stavhoppare som är världsrekordhållare i stavhopp med 6,18 meter. Rekordet tog han den 15 februari 2020 i Glasgow. Han tog sitt första OS-guld under årets OS och det blev även Sveriges första OS-guld i stavhopp någonsin.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Armand Duplantis sveper en öl efter en tävling

I veckan hoppade Armand i Diamond League-finalen och i helgen tävlade han i Bryssel för Diamond League. Efter tävlingen blev han erbjuden en belgisk öl från en person publiken. Det är ännu inte bekräftat om stavhopparen kände personen. Händelsen filmades och videon har blivit viral på nätet.

Armands pappa Gregory C. "Greg" Duplantis har visat sin oro över klippet då han menar på att Armand inte hade någon aning vad personen hade kunnat stoppat ner i ölen.

TV4:s aktualitetsprogram Efter fem uppmärksammade också videon i veckan och bjöd in doktor Mikael Sandström för att diskutera konsekvenserna av Armands ölsvep. Doktor Mikael menar på att Armands pappas oro är befogad.

– Den oron är absolut befogad, det kan ju vara hans värsta fiender. Man har ju ingen aning, att alkoholen skulle vara farligt för honom stämmer inte, det händer ju ingenting men honom där. Men vad som var i det där glaset kan han inte veta, det där vill vi helst inte att han gör igen. Även fast han förtjänar ett gott glas öl efter en fin tävling, säger Mikael Sandström.

Kritik mot doktor Mikaels uttalande

Soldoktorns yttrande i Efter fem har också fått konsekvenser. Många TV4-tittare tycker inte han har rätten att yttra sig om Armand Duplantis handlingar. De påstår att Armand borde få leva livet och njuta av den där ölen om han vill det.

”En härlig kille som inte bara gillar träning utan lever livet”, skriver en tittare.

En annan tittare riktar kritik mot både TV4 och Soldoktorn: ”Om han vill ta en öl så vad fan är problemet?”

”Tror folk har blivit helt knäppa”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Idol-Rosanna Kumerle avslöjar sanningen om Idol-castingen – Anders Bagges svar

LÄS OCKSÅ: Malou von Sivers stora sorg efter vännen Michail Theodorakis död

FOTO: Efter fem/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN