Mikael Sandström i publiken på Lotta på Liseberg – berättar om dramatiska upplevelsen

Mikael Sandström och Lotta Engström.

Under måndagen syntes Mikael Sandström i publiken på Lotta på Liseberg.
Men för några dagar sedan var inte allt lika glatt. Nu berättar den före detta läkaren att han fick rädda en kvinna under inspelningen av Bingolotto.
– Hon var blek, men inte blå, säger han till Expressen.

Lotta Engberg har i flera år lett sin populära programshow Lotta på Liseberg på TV4. Programmet har gått av stapeln och är i fullgång – då premiären var den 20 juni – och totalt blir det åtta avsnitt av det direktsända programmet på TV4.

Kärleken Mikael Sandström var inte med på premiären av programmet, vilket Lotta kommenterat till Expressen. Då sa hon att det kommer dröja tills han sitter i publiken.

– Han kommer att komma lite på slutet, för då ska han gå med några gamla läkarkolleger.

I samma intervju berättade hon hur mycket hon såg fram emot sommaren med sin kärlek och att restriktionerna lättat.

– Det är jätteroligt att det är i gång, att det är sommar och att allt lättar upp. Jag tror att hela Sverige känner att man håller på att ta av sig nattmössan och leva lite igen.

BESKED TV4:s krisplan för Lotta Engberg

Doktor Mikael på plats – syns i publiken på Lotta på Liseberg

Men under måndagen var det dags: doktor Mikael var i publiken som stöd till sin Lotta. Tillsammans med ett par gamla läkarkolleger från tiden på sjukhuset i Lindesberg gästade han sändningen.

Glatt kollade han på när komikern Per Andersson imiterade honom. Han sjöng även inlevelsefullt med i alla sångerna.

Räddade liv under sändningen av Bingolotto

I en intervju med Expressen berättar den före detta läkaren att han var på plats på Bingolotto för några dagar sedan och att det blev minst sagt dramatiskt.

– Precis efter att kamerorna slogs av rasade en kvinna ihop, precis bakom produktionstältet. Det var säkert 40 man som kom och ropade. ”Kom doktorn!”, säger han.

Doktorn var snabbt framme hos kvinnan. Han berättar vidare om den dramatiska upplevelsen:

– Då var hon inte kontaktbar. Hon hade ju några kompisar med sig som var oroliga. Jag kollade andningen, vilken färg hon hade. Hon var blek, men inte blå. Jag ser ju saker som andra inte ser, det får man väl hoppas efter 35 år som läkare, säger han.

Till Expressen berättar han hur pressad situationen var.

– Folk trodde ju jag var galen. Det är ju sånt man gör för att undersöka trivialfunktionerna. Det blev nästan som en undervisningssituation för alla som stod runtomkring. Det avslutades med att hon kunde gå själv. Först var det väldigt dramatiskt och sen blev det väldigt roligt och trevligt. Hennes grundtillstånd föreligger fortfarande då hon har ett tillstånd som man inte blir av med.

Till tidningen säger Mikael att han vet vad det var, men att det stannar mellan honom och kvinnan.

Senaste nytt