Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikael Riesebecks okända familjeliv – har barn med skådespelar-kollegan

26 aug, 2023 
Mikael Riesebeck
Hänt möter Mikael Riesebeck. Skådespelaren som spelat allt från barnprogram till buskis.
✔︎ Så minns han tiden som Doktor Kosmos: ”Kämpigt”
✔︎ Allt om okända familjelivet – kärlekslyckan med skådiskollegan
✔︎ Lämnade huvudstaden och flyttade till sommarparadiset
✔︎ Bröllopsplanerna efter dotterns önskemål
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kan Alexander Karim de kända filmcitaten?Brand logo
Kan Alexander Karim de kända filmcitaten?

Mikael Riesebeck, 47, slog igenom som barnprogramsfavoriten Doktor Kosmos. Sedan dess har mycket hänt och meritlistan har fyllts på med många olika roller. Vi har bland annat sett honom i Hem till midgård, flertal julkalendrar och kanske allra främst olika buskisar på Vallarna friluftsteater.

– Det har varit full rulle, vi har spelat teater hela sommaren här. Men det har varit kul, säger Mikael när vi hörs efter en fartfylld sommar.

Att han började sin karriär inom barnprogramsvärlden är något han ser tillbaka på glatt.

– Det är väldigt roligt, det är egentligen samma sak som med Hem till midgård bara att man tar bort alla fula ord och allt snusk och så. Framför allt är man lite friare med barnproduktioner än vad man är med kanske drama och så där. Då är det ofta så mycket mer pengar involverat och folk är mer oroliga medan barntv verkar folk bara släppa, säger han.

Annons

Berätta om Kosmos-tiden, hur minns du den?

– Jättekul, det var det första jobbet jag hade. Jag var kanske lite väl ung när jag gjorde det projektet men det var otroligt lärorikt var det. Men det var ganska kämpigt, vi jobbade dygnet runt i princip, sju dagar i veckan.

Mikael Riesebeck tog med familjen och flyttade till Falkenberg

På senare år har skådespelandet främst övergått till teatrar på scenen, något som Mikael anser passar hans familjeliv bättre.

– Just nu skådespelar jag mycket fast på scenen, jag tycker det är roligt. Jag har nog nischat in mig lite mer där för när man har familj och barn så är det lättare att jobba med teater än tv. Tv-branschen har blivit lite tuff och det går inte riktigt att planera ett liv med den, har jag känt. Det är ganska bökigt medan teater då vet man att man ska spela då och då, man ska repa då och då. Det går att ha ett liv vid sidan av.

Arbetet på Vallarna kom att leda till att Mikael med familj lämnade storstaden för nya äventyr.

Annons

– Det är jätteroligt, jag trivs otroligt bra med det. Nu har jag flyttat ner hit, det var i december i fjol som vi flyttade till Falkenberg efter att bott i Stockholm hela tiden. Efter pandemin fick man sig en tankeställare, jag jobbar som grafiker också och det kan jag gör vart som helst ifrån.

Han fortsätter:

– Det var nervöst och tog många år att komma fram till det men det känns rätt.

Mikael
Mikael har jobbat på Vallarna-teatern i många år. Foto: TT

Några som Mikael spelat många föreställningar med är Annika Andersson, Jöns-Ove Jönsson och Siw Carlsson.

– Vi har ett grundgäng och så tar man in lite kompisar. Jag trivs jättebra, det har blivit som en familj. Vi har känt varandra sedan 01, vi har gjort så mycket ihop.

Fann kärleken genom arbetet med buskisarna på Vallarna – okända familjelivet med barn

Arbetet har inte bara gett Mikael goda vänner, han fann nämligen även kärleken genom teatern.

– Vi träffades på Vallarna. Hon spelade min mormor nu senast.

Jeanette Capocci, 46, är Mikaels stora kärlek och paret har gjort ett antal uppsättningar tillsammans. Idag har de även en dotter ihop som nu är 11 år gammal.

Annons

– Det är roligt. Det blir inte jättemycket men nu i sommar har vi jobbat ihop. Sen ska vi turnera ihop i höst och det är praktiskt för då kan vi åka hela familjen ihop.

Finns det något som är svårt med att dela bransch och arbetsplats med sin partner?

– Jag har förstått att det är många som tycker det är krångligt men vi tycker nog mest det är praktiskt för att vi förstår varandra också.

Jeanette Capocci,
Jeanette Capocci. Foto: TT

Något bröllop har det däremot inte blivit men dörren för att ingå äktenskap verkar inte helt stängd.

– Tyvärr är vi inte gifta, det borde vi göra när vi varit tillsammans så många år och barn barn ihop. Vi har försökt planera det fyra gånger tror jag men det har skitit sig varje gång. Vår dotter börjar tycka att vi ska göra det så hon kan vara brudnäbb.

FOTO: TT

Annons