TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Mikael Persbrandt om sina tuffa problem: "Det är dags att göra en bipolär-utredning"

23 apr, 2015 
AvCharles Thulin
Mikael Persbrandt har fått nog. "Jag vill komma tillrätta med det ohanterliga i mitt liv. Det är dags att göra en bipolär-utredning."
Annons

Det har ju blåst hårda vindar kring Mikael Persbrandts, 51, person det senaste året. Nu ska han på eget initiativ genomgå en utredning.

– Jag vill komma tillrätta med det ohanterliga i mitt liv. Jag känner att det är dags, säger han i podcasten “I am Mikael Persbrandt”.

Den skandalomsusade skådisen har länge tampats med missbruksproblem.

– Någon gång tidigt upptäckte jag ruset, som flykt, som tröst, som medicin. I en ohanterlig värld. Så fort jag tagit mina återfall så är jag inte sams alls, det är krig inuti mig då. Det är ett krig i slutfasen, ett skövlat landskap, berättar han vidare.

Persbrandt ljög om sin diagnos 2013 men den här gången säger han sig vara bipolär. Foto: Fredrik Hessman
Persbrandt ljög om sin diagnos 2013 men den här gången säger han sig vara bipolär. Foto: Fredrik Hessman

Persbrandt betonar vidare att han inte vill använda en eventuell diagnos som något att skylla på.

– Vad ska jag med en till då, ska jag ha den att skylla på för allt djävulskap jag ställt till på jordklotet? Nej, det ska jag inte, men jag behöver verktyg, jag upplever en kontrollförlust vid vissa tillfällen i mitt liv, jag vill komma tillrätta med det, säger Persbrandt i podcasten.

Annons

Det var hösten 2013 som Persbrandt för första gången talade ut om sina psykiska besvär i svenska medier.

– Jag är diagnostiserad bipolär. Men medicinerar jag? Nej. Man blir så jäkla trött av medicinen, sa han då till tidningen Vi.

Men Persbrandt berättar nu att han ljög i intervjun. Allting var “bullshit”. Det är först nu Persbrandt påbörjar sjukdomsutredningen.

– Det är dags att göra min bipolär-utredning, säger han i podden.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons