LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket pengar ger Persbrandt sina barn – betygen i skolan avgör

16 nov, 2023 
Mikael Persbrandt
Mikael Persbrandt pratar inte ofta om familjelivet med Sanna Lundell.
Men i en ny intervju med King magazine berättar han nu om sina tankar kring uppfostran – och avslöjar hur mycket han betalar sina barn för att de ska få bra betyg.
– Det blir en slant om man sköter sig, säger han till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutetBrand logo
Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutet

Mikael Persbrandt, 60, och Sanna Lundell, 45, har tre barn tillsammans – Igor, 17, Lo, 13 och Fox, 5. Dessutom har Sanna dottern Olga, 22, från en tidigare relation.

Idag lever hela familjen ute på landet, det är nämligen där de trivs som bäst. Sanna älskar att vara bland sina hästar och Mikael har plats att utföra sin konst. Men det är självklart skådespeleriet som är Mikaels huvudfokus.

Mikael Persbrandt om hur han och Sanna Lundell uppfostrar barnen: ”Jag betalar för framgång”

I en ny intervju, som Mikael gjort med King magazine, berättar han om tankarna kring sönernas uppväxt. För Mikael är det nämligen viktigt att de alla tre satar ordentligt på skolan.

– I grund och botten är jag en teaterskådespelare. Mina nära runt omkring mig säger att jag mår bäst när jag spelar teater. Det brukar vara trevliga perioder. Vad gäller film tycker jag inte om att vara borta hemifrån. Det finns en sanningen i den så kallade hotelldöden, att ligga själv på rummet eller gå ensamma promenader i städer där man inte är hemma. Under inspelningen av Hammarskjöld i Sydafrika hade jag med mig min styvdottern Olga som assistent, så hon pluggade text med mig och var med som sällskap. Jag hade tvåa i engelska i skolan och hade aldrig en tanke på att jag skulle behöva det i livet. Jag skulle ju bli konstnär och måla tavlor, säger Mikael till King och fortsätter:

Annons

– Att jag skulle till Kapstaden och spela en världspolitiker eller till Wales och spela in en konstig serie som heter Sex education var helt otänkbart. Det var en slarvig skolgång. Det håller jag på att bråka med mina killar om; man ska gå i skolan och man ska plugga så mycket man kan. En de är faktiskt riktigt duktiga i skolan. Jag har kommit på ett knep, jag betalar för framgång.

Så mycket får barnen för sina betyg – Mikael Persbrandts pengaknep

Och det visar sig att Mikael Persbrandts taktik med att betala för bra betyg gett resultat.

– Rena cash. Jag betar för A och B i fallande skala. C pröjsar jag knappt för, säger han.

Vidare får han frågan om hur mycket pengar det egentligen handlar om, varpå skådespelaren svarar:

– 1 000 spänn. Det blir en slant om man sköter sig.

FOTO: TT

Annons