LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikael Persbrandt bedragen – nu berättar han sanningen

29 maj, 2024 
Loke Westberg
Mikael Persbrandt har både husförsäljning och storslagna födelsedagsmiddagar på schemat.
Men allt är inte frid och fröjd.
Nu har Mikael blivit utsatt för bedragare på sociala medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresaBrand logo
Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresa

Mikael Persbrandt, 60, och hustrun Sanna Lundell, 45, har varit gifta sedan 2005. Tillsammans har de barnen Igor, 18, Lo, 14, och Fox, 6. Sanna har även en dotter från en tidigare relation, Olga.

Persbrandts storslagna födelsedagsfirande

Just Igor fyllde 18 i slutet av förra veckan, och det var ingen liten födelsedagspresent han fick av sina föräldrar. På bemärkelsedagen besökte de nämligen restaurang Frantzén, som har tre stjärnor i Guide Michelin.

På den lyxiga Stockholmsrestaurangen firade Igor födelsedagen tillsammans med pappa Mikael, mamma Sanna och halvsystern Olga. När kvittot för kalaset väl kom in häpnade familjen över den otroliga summan.

– Vår nota gick loss. Jag vågar nästan inte ens säga det. För det är sinnessjukt. Och jag tänker ju alltid, som du vet, i hästar. En halv häst. Det gick loss på 28 000 kronor för oss fyra. Det var jag, Igor, Olga och Micke, säger Sanna Lundell i hennes podcast som hon tar tillsammans med Ann Söderlund.

Annons

Varnar för bedragare: ”Fejk-konton”

Under fjolåret släpptes den efterlängtade filmen Hammarskjöld, som baseras på FN:s före detta generalsekreterare med samma namn. I den spelade Mikael Persbrandt huvudrollen som Dag och blev hyllad för sina insatser.

Trots födelsedagsfirande och filmsuccéer är det är inte bara guld och gröna skogar för paret Persbrandt Lundell. I en story på Instagram går Mikael nu ut och varnar för bedragare som använder sig av hans namn på plattformen.

”Påminner. Varning för flera fejk-konton i mitt namn. Det är bara ett officiellt konto och det är det här. Och inga privata konton”, skriver han på en svart bild.

Det framgår inte om de fejkade kontona har använts i något särskilt syfte, men förhoppningsvis kan den gode Persbrandt få ordning på problemet med bedragare som använder hans namn.

Att använda en annan persons bilder för att skapa ett fejkkonto på t. ex. sociala medier eller dejtingsidor kan vara straffbart såsom olovlig identitetsanvändning. Brottet olovlig identitetsanvändning regleras 4 kap.10 sep. 2021.

FOTO: Javad Parsa / NTB / Karin Törnblom / TT

Annons