Michel Olofsson om sanningen innan Bonde söker fru

Michael

Michel från Bonde söker fru - Jorden runt hade en riktig mardrömstid i sitt liv precis innan inspelningarna började.
– Jag mådde med andra ord jävligt illa ska jag lova, säger han till Hänt.
Bonde söker fru – Jorden runt
Slå på ljud
Det hände sedan – efter Bonde söker fru – Jorden runt
Slå på ljud
Michel Olofsson, 34, frukt- och grönsaksbonde i Moçambique, kände något speciellt för Linnéa Hjort, 31, redan under speeddejten. I dag är de kära och lyckliga, och Linnéa bor nu med Michel i fiskebyn i sydöstra Afrika.
Nu berättar Michel om tiden innan Bonde söker fru- Jorden runt för Hänt. Han köpte gården för bara ett år sedan och uppbyggnaden har varit allt annat än lätt.
– Jag köpte tomten förra året och slängde upp ett tält i Januari 2019 och började rensa, bygga , plantera och skapa en plats som en dag skulle bli mitt hem. På kort tid fick jag vid två olika tillfällen malaria, något jag aldrig tidigare haft. Första gången var väldigt kritisk då jag drog ut på att åka till kliniken för att få behandling, säger han.
Hur mådde du då? 
-Oj, hur jag mådde. På kvällarna låg jag inlindad i en filt runt en öppen eld på en halmmatta. Vissa kvällar låg jag i fosterställning på tältsängen inne i mitt tält och frös samtidigt som jag svettades likt som att sitta i en bastu. Jag mådde med andra ord jävligt illa ska jag lova.

Bara månader innan inspelningen

Michel berättar vidare att det hela blev illa då han drog ut på det för länge innan han uppsökte vård.
– Det var på grund av min envishet som det blev ganska illa, jag drog ut på att åka till kliniken för att testa mig och till slut sa en av mina arbetare till mig när jag låg utslagen i skuggan under ett träd att vi borde åka till kliniken. Vi satte oss i bilen och jag körde sakta dit och då visade det sig att jag hade malaria. Jag påbörjade behandlingen men eftersom att jag väntade så länge tog det några veckor tills jag kände mig fysiskt återställd men även mentalt då det tar mycket på hjärnan.
Hans sjukdom var bara fyra månader innan inspelningarna för programmet började. Men som tur var blev han frisk och pigg nog för att orka bygga klart gården innan inspelningarna drog igång.
– Allt hann bli klart innan tjejerna flyttade in. Jag lackade färdigt golven i två av rummen tre dagar innan dem kom och jag installerade toaletterna veckan innan, så jag hann precis klart, säger Michel.
FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN