Michael Schumachers vård har hittills kostat 130 miljoner: "Utvecklingen är långsam och osäker!"

Det har gått ett år sedan olyckan. Hittills ska Michaels Schumachers vård ha kostat 130 miljoner kronor och han behandlas av ett 15 personer stort team.

För drygt ett år sedan var Formel 1-stjärnan Michael Schumacher, 46, på skidsemester i franska alperna med sin 14-årige son Mick när de bestämde sig för att åka off-pist, ett beslut som visade sig vara ödesdigert! Michael ramlade och slog huvudet i en sten. Trots att han hade hjälm fick han svåra hjärnskador. Han flögs i ilfart till sjukhus och försattes i konstgjord koma som han först efter ett halvår, i juni förra året, vaknade ur.

I september 2014 sades rallyföraren vara på bättringsvägen och flyttades till sitt hem i Schweiz, men rehabiliteringen har visat sig gå långsamt. Enligt hans manager Sabine Kehm kommer det att bli en “lång och tuff process” och Michael sägs sitta i rullstol utan att kunna prata. Hans minne är också mycket begränsat.

Vården har hittills kostat 130 miljoner. Foto: All Over Press

Vården har hittills kostat 130 miljoner. Foto: All Over Press

Kostnanden för rehabiliteringen sägs också ha skjutit i höjden. Hittills ska Michaels vård ha kostat 130 miljoner kronor och han behandlas av ett 15 personer stort team.

-Det finns ingen ljusning i horisonten, säger en källa till Daily Express.

Neurokirurgen Peter Hamlyn, som vårdade boxningsstjärnan Michael Watson, 49, för liknande hjärnskador under början av 90-talet, säger till tidningen:

-Det som plågar allmänheten är precis samma sak som plågar familjen. Utvecklingen är långsam och osäker. Det är en bergochdalbana och om Michael Schumachers bergochdalbana tar honom och hans familj till ett lyckligt ställe till slut så kommer de ha varit ganska olyckliga på vägen dit.

Andra läser också:

Fadde har siktet inställt: ”Jag drömmer om att förföra prinsessan Madeleine”

Zara Larssons hyllade bröstinlägg – slår tillbaka mot hatarna

Renée Nyberg: ”David fick bo i källaren och inte träffa barnen”

SENASTE NYTT!