Michael Brinkenstjärna har åkt in i fängelse: "Jag är oskyldig"

Kändismanagern Michael Brinkenstjärna ska sitta i 13 månader efter att han dömts för grovt skattebrott.

I oktober 2014 dömdes kändismanagern Michael Brinkenstjärna, 50, till ett och ett halvt år fängelse för grovt skattebrott. Efter överklagan i Svea hovrätt mildrades straffet till ett år och tre månader. När Brinkenstjärna överklagade än en gång i Högsta domstolen fick han inget prövningstillstånd. Häromveckan flyttade han in på anstalten.

– 13 månader ska jag sitta. När det här är avtjänat, då är den här elva år långa processen över. Jag finner ingen lycka i det, jag tycker det är förjävligt. Jag ska flytta från det här landet genast, säger han till Expressen.

michael brinkenstjärna, artistförmedlare sverige, fundersam 2005-12-12 (c) Thomas Johansson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 3670

Michael Brinkenstjärna ska sitta i 13 månader.

Michael Brinkenstjärna hade sina största framgångar under 90-talet och har varit manager åt artister som Leila K och Aqua med vilka han turnerade världen runt. Redan för 11 år sedan anklagades han för skattebrott första gången. Michael Brinkenstjärna nekar till brott och hävdar att han är oskyldig.

– Jag får ta hela smällen som privatperson. Det är rent ut sagt förjävligt att man ska ansvara för andra människors misstag. Men nu är det dagen D, i morgon bitti (13 juli reds.anm.) infinner jag mig på anstalten.

Michael Brinkenstjärna med fru Teresa med sonen Milo, 2014-11-07 (c) Fredrik Hessman / IBL

Michael Brinkenstjärna med fru Teresa med sonen Milo. Foto: Fredrik Hessman

Han menar att det finns brister i domen och att han blivit lurad av andra parter.

– Jag är en god entreprenör men att hålla i pengarna och bokföringen har andra människor gjort åt mig. Med stor framgång för sig själva och mycket dålig utgång för mig själv. Jag har haft revisorer och förtroendemän runtomkring mig som tjänat miljoner på mig och garanterat att allt är i ordning. Plötsligt, 2009, så kontaktar Ekobrottsmyndigheten mig och säger att ingenting är i ordning. Jag har lidit under sex år tid för detta, säger kändismanagern.

Brinkenstjärna har sonen Milo, 5, med hustrun Theresa, 35, som han varit tillsammans med i tio år. Han har även äldre barnen Chris, 25, och Nova, 12.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!