Så ser Mia Skäringers son Alfred ut idag – nya bilden visar

Mia Skäringer och sonen Alfred

Mia Skäringer har aldrig varit blyg med att tala öppet om kärleken för sina barn.
Men då sonen Alfred fyller år skickar hon en alldeles speciell hälsning som får följarna att häpna.


Det är inte speciellt ofta vi får en inblick i Mia Skäringer Lázárs, 43, privatliv. Hennes sociala medier-konton fylls istället med roliga klipp på hennes många karaktärer, tankat och idéer.

Mia är även sedan en tid tillbaka ett starkt ansikte utåt för kvinnorörelsen i Sverige och med sin show Avig Maria – No more fucks to give har hon gjort succé. Faktum är att hon har slagit rekord i såväl publiksiffror på Globen som tittarsiffror på Netflix med den kritikerrosade enmansshowen.

Mia Skäringers son Alfred

Mia var bara 23 år när sonen Alfred kom till världen. I sin podcast Skäringer och Mannheimer har hon tidigare berättat om den tuffa tiden som mamma till ett barn som inte sover mer än sju minuter i sträck. Under perioden blev Mia så pass utslagen att hon var tvungen att sjukskrivas mitt under mammaledigheten.

– Min första son, han sov aldrig mer än sju minuter i sträck ett helt år. Skrek, vaknade, jag kunde aldrig lägga honom i vagnen, sa Mia då innan hon fortsatte:

– Han sov ju aldrig så till slut blev jag ju sjukskriven i min mammaledighet, jag kunde inte existera. Jag var helt slut och jag försökte ge ungen allt för jag tänkte ju ”nåt fel är det ju jag gör”.

Sonen Alfreds fina gest

Men sedan dess verkar Mia ha gjort alla rätt och hon pratar mer än gärna om vilken fin och älskad pojke Alfred vuxit upp till att bli. På hans Instagram kan man se at mamma Mia ofta är inne och kommenterar inäggen med kärleksfulla hälsningar. Både till honom och till flickvännen Elin, som han varit tillsammans med sedan tre år tillbaka.

När sonen för några år sedan gick sista året på gymnasiet hade Mia all anledning att vara lite extra stolt över sin äldsta son. Det var när det var dags för Alfred att välja ämne för sitt UF-projekt som han valde att gå i mammas fotspår – och försöka påverka kvinnors livssituation.

”Ja e sannerligen en stolt morsa. Min Alfred och hans kompis går nu sista året på gymnasiet och har alltså valt att fokusera på kvinnovåldet i sitt UF projekt”, skrev Mia Skäringer då i ett inlägg med en bild på sonen och en klasskamrat.

Följarnas förvåning


Nu skriver skådespelerskan återigen ett kärleksfullt inlägg om sonen. Denna gången för att hylla hans 20-årsdag. Efter ett citat från låten Mr. Tambourine Man av Bob Dylan skriver hon några väl valda ord:

”Grattis min Alfred 20 år idag. Jag älskar dig bortom allt sunt förnuft och sopar antagligen sönder isen”, skriver hon och syftar till sig själv som curlingmamma.

Men det är inte de fina orden som får följarna att reagera. Istället är det kommentarer om sonens slående likhet med mamma Mia som regnar in i kommentarsfältet.

”Tittade snabbt och trodde att det var du!”, skriver en medan en annan skriver:

”Fin son, och lik sin mor”.

FOTO: TT/Instagram