Mia Skäringer Lazárs skräckupplevelse på semestern: “Så dumt”

Mia Skäringer Lazar

Under semestern i Italien var komikern Mia Skäringer Lazár med om ett traumatiskt drunkningsdrama. Nu berättar hon om mardrömsupplevelsen som tog flera dagar att bearbeta.

Skådespelaren Mia Skäringer Lazár, 42, är bland annat känd för sin roll som Anna i Solsidan. Förra hösten avslöjades det att det kommer att komma fler säsonger av succéserien som tar vid några år efter det att långfilmen slutade.

– Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, berättade Felix Herngren till Dagens nyheter i oktober.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

För den som inte kan få nog Mia Skäringer Lazár finns även podcasten Skäringer & Mannheimer som hon gör tillsammans med Anna Mannheimer. I denna pratar komikerna om händelser ur deras vardag och delar med sig av både det roliga och tuffa.

I veckans avsnitt att den populära podcasten berättar Mia Skäringer Lazár om en traumatisk upplevelse som utspelade sig när hon var på semester i Italien.

– Det var det dummaste jag har gjort i hela mitt liv. Det var så dumt att jag skäms nästan över att berätta det, säger hon.

Mia Skäringer Lazár om drunkningsdramat

Mia och hennes familj brukar besöka denna badort i Italien varje år och i Mia beskriver platsen som otroligt vacker med klippor runt viken. När de blåser kan det dock bli väldigt mycket vågor.

Trots att det just denna dag var väldigt vågigt i vattnet bestämde sig Mia ändå för att bada.

– Jag hade 39 graders feber och hade dövat in feber med olika medikament. Min kropp var inte riktigt i topp.

Direkt när Mia Skäringer Lazár kom i vattnet kände hon att det var någonting som inte stämde.

– Jag kände så fort jag kom i att det här inte var bra. Jag har ingen styrka alls i min kropp. Jag simmade och simmade och jag kom ingenstans. Vågorna kom från alla håll och över mitt huvud, säger hon och fortsätter sedan:

– Jag kände “Vad fan har jag gjort, är det så här jag ska dö?“.

Till slut insåg Mia att hon behövde sluta kämpa mot strömmarna och istället flyta mot land.

– Det räddade livet på mig, säger Mia Skäringer Lazár.

Den dramatiska händelsen har satt sina spår i Mia och hon avslöjar att det tog en vecka att bearbeta händelsen. Hon har även tvingats äta medicin då hon fortfarande har vatten bakom trumhinnorna.

FOTO: Björn Larsson Rosvall / TT, Instagram

Senaste nytt