Mia Parneviks skräck efter händelsen med Jesper och barnen: “Grät hysteriskt”

Mia Parnevik, Penny Parnevik

När Mia Parnevik och familjen var på Hawaii hände det ofattbara – de fick ett nödmeddelande om att en missil var på väg.
Nu berättar hon om skräckhändelsen.
Mia Parneviks starka känslor inför dottern Pennys bröllop i sommar
0:34

Efter reklamen: Mia Parneviks starka känslor inför dottern Pennys bröllop i sommar

(0:34)

Slå på ljud

Mia och Jesper Parnevik är ett av Sveriges kändaste par. Tillsammans har de barnen Peg, Penny, Phoenix och Phillippa, och i realityserien Parneviks har de alla delat med sig av sina liv.

I år fick Mia den stora äran att ha sitt egna sommarprat i Sommar i P1, och det vi kan konstatera är att hon har haft ett minst sagt händelserikt liv.

Nu berättar hon om händelsen som satte hela familjen i skräck.

Fick nödmeddelande om en missilattack: ”Var det här vi skulle dö?”

När familjen var på Hawaii fick de ett nödmeddelande om att en missilattack var på väg. I sommarpratet berättar Mia om paniken som infann sig på restaurangen de befann sig på och om tankarna som surrade runt i hennes huvud.

– Här på en av jordens vackraste platser, under en varm sol och ständig blå himmel, hade min barn simmat med delfiner, lärt sig surfa och njutit som mest av livet. Var det här vi också skulle dö?, säger hon.

Jesper reste sig och gick iväg för att ta reda på mer samtidigt som kocken kom ut och bekräftade att det de hört stämmer. ”Det är en missil på väg till oss och det här är ingen övning”, sa han innan han hänvisade alla till ett tryggt ställe. Väl i skyddsrummet upptäcker Mia däremot att Jesper saknas.

– Paniken sköljde över mig. Om det här var slutet måste vi ju vara tillsammans. Nu grät nästan alla. En del grät och många ringde sina familjer sa hejdå. Jesper dök upp och jag andades ut. Alla var här, hela familjen. Vi höll alla i varandra, Phillippa grät hysteriskt och både Jesper och jag gjorde vårt bästa för att lugna och trösta. Inte en enkel sak med ett överhängande hot om att en kärnvapenbomb ska slå ner.

Visade sig vara falskt alarm

Tiden gick och en timme senare kom en kvinna med ett nytt meddelande från myndigheterna. Det hela visade sig vara falskt alarm.

– Det visade sig sedan att det var en felaktig instruktion från en anställd under ett test av det nya katastrofsystemet. I systemet ingick ett push meddelande till alla påslagna telefoner och larmet skulle också avbryta alla tv- och radiosändningar, berättar Mia och avslutar:

– Ja, man fick iallafall reda på att systemet fungerade och vi fick en insikt om hur skört livet är.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN