TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Mia Parneviks oro inför orkanen Michael: "Stor tragedi"

10 okt, 2018 
AvOla Brising
Varje höst tvingas hon rusta för att skydda familjen mot orkaner. Nu har Mia Parnevik tröttnat på de årliga tragedierna i Florida.
Annons

Varje höst är det orkansäsong i Florida, USA, och några som verkligen är vana vid att skydda sitt hem och sina ägodelar mot vädrets makter är familjen Parnevik. Jesper, 53, och Mia, 50, har bott i USA i över 30 år och alla deras fyra barn Peg, 23, Penny, 21, Philippa, 19, och Phoenix, 17, är uppväxta där.

Ändå rör orkanerna upp starka känslor hos Mia så gott som varje år. 2016 då orkanen Matthew slog mot Florida tog familjen Parnevik skydd i sitt ”safe room” i den stora lyxvillan i Jupiter, Florida, och Mia berättade i Aftonbladet:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har inte varit så stor orkan på tio år direkt på oss. Det är otäckt faktiskt.

Just det året var inte Mia heller hemma hos familjen då orkanen drog in. Hon förklarade:

– Klart man är orolig. Det är inte bra att vara ifrån barnen naturligtvis… Allt annat är bara materiella saker. Det går som det går med hus och båt, det är inget man kan göra åt. Det enda man bryr sig om är att alla människor är säkra.

Annons

I fjol var det lika illa när kategori 5-orkanen Irma slog till. Jesper befann sig då i Tokyo och döttrarna var inte heller i Florida. Dock Mia och Phoenix. Jesper sa märkbart oroad:

– Jag hoppas att Mia får tag på någon flygbiljett, eller någonting för alla flyg var slutsålda i går. Det var total panik på alla som bor där nere i södra Florida.

För närvarande är det orkanen Michael som närmar sig Floridas kust och väntas slå in hårt under onsdag eftermiddag amerikansk tid. Den här gången berättar Mia i Expressen:

– Just nu är det regn och blåst, det känns inte så farligt ännu. Vi är ju vana häröver med  orkaner, man förbereder sig alltid och försöker tänka långt i förväg. Det har jag redan gjort, tagit in saker och fixat. Orkanen Michael är ganska långt ifrån oss, men det blir alltid regn och rusk.

Hon oroar sig inte för familjens egen säkerhet den här gången, men det verkar ändå som om Mia, efter alla höstar med klumpar i magen inför vad som komma skall, slutligen har fått nog av de skoningslösa orkanerna i Florida. För hon säger:

– Det är tyvärr så att vi har alldeles för många goda vänner som bor runt hela kusten. Det är så många det drabbar. Det är någon stor tragedi hela tiden. Det är lite för mycket faktiskt.

Huruvida detta gör att hon och Jesper har börjat fundera på att flytta hem till Sverige eller inte säger hon dock inget om.

Annons