LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mia Parnevik bryter tystnaden efter Peg Parneviks stora ilska: ”Jobba mer”

06 feb, 2023 
Bergfeldt, Mia och Peg Parnevik
Peg Parnevik gästade Carina Bergfeldts show och intervjun kom att bli en riktigt snackis i sociala medier.
Nu har Mia Parnevik delat med sig av sina första ord efter det kritiserade samtalet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”Brand logo
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”

Under fredagen gästade Peg Parnevik, 27, Carina Bergfeldts, 42, tv-program med samma namn. Någon som även satt i soffan under intervjun var Amelia Adamo, 75, som bland annat kallade Peg för "räckmackebarn". Under intervjun kom mycket att handla om Pegs bakgrund med en känd pappa och farfar. Efter inspelningen har Peg riktat stark kritik mot intervjun.

Det var först Pegs syster Penny Parnevik, 25, som publicerade ett inlägg på Instagram där hon uttryckte sina känslor över hur Peg hade blivit bemött.

”Åh var så taggad på denna intervju men blev lite besviken. Den handlade om att farfar har haft en grym karriär, pappa haft en grym karriär, men när det gäller Pegs karriär var de bara en nyfiken fråga om låten handlar om hennes ex. Räkmacka-kommentaren är väl ganska gammal nu också?” , skrev Penny på Instagram.

Annons

Peg Parneviks stora besvikelse efter intervjun

Nu har även Peg uttalat sig om sina tankar över bemötandet. I ett inlägg på Instagram tydliggör hon hur hon känner över situationen.

”Eftersom det blivit en större grej än tänkt så ville jag bara klargöra lite grejer. Jag är fullt medveten om att jag är superpriviligerad, att mitt efternamn öppnat många dörrar för mig..det vore komiskt att försöka argumentera emot det. Men jag tror det som landat fel är att jag ständigt definieras av männen i mitt liv: farfar, pappa, vem jag dejtat, vem jag dejtar nu. Som att jag inte är tillräcklig intressant som jag är…

Som att jag inte lagt ner flera år i branschen, utvecklats som låtskrivare, sångare och live artist…Så ja, dom kanske öppnade dörren men sen fick jag bevisa att jag förtjänade att vara kvar i rummet. Jag är helt fine med att kallas ett räkmackebarn haha det är 100% fair att säga! Men min pappa har aldrig ifrågasatts som idrottare för att hans pappa var imitatör och profil. So maybe check the sexism first? That’s all”.

Mia Parneviks svar efter kritiserade intervjun med dottern

I kommentarsfältet stöttas Peg av många andra kända profiler. Även mamma Mia Parnevik, 54.

”Du är du och ibland får man jobba ännu mer för man har offentliga föräldrar”, skriver Mia.

Hänt har sökt Mia Parnevik för en kommentar.

FOTO: SVT/TT

Annons