Mia Parnevik i tårar – tunga krisen i äktenskapet med Jesper: ”Ett svek”

Mia & Jesper Parnevik

Mia och Jesper Parnevik har varit gifta i 28 år, men det har inte alltid varit enkelt. Nu berättar Mia om krisen i äktenskapet.
– Ett svek, säger hon.
VIDEO: Därför har Mia Parnevik inte berättat för familjen om Sommar i P1
0:33

Efter reklamen: VIDEO: Därför har Mia Parnevik inte berättat för familjen om Sommar i P1

(0:33)

Slå på ljud

Mia och Jesper Parnevik är ett av Sveriges kändaste par. Tillsammans har de barnen Peg, Penny, Phoenix och Phillippa, och i realityserien Parneviks har de alla delat med sig av sina liv.

I år fick Mia den stora äran att ha sitt egna sommarprat i Sommar i P1. Nu berättar hon om den tuffa tiden och krisen i äktenskapet med Jesper.

Genomgick en hysterektomi: ”Levde i ett djupt svart hål”

För drygt tio år sedan genomgick Mia en hysterektomi vilket innebär att man opererar bort livmodern. I Mias fall opererade hon även bort sina äggstockar, något som påverkade hennes psykiska mående.

Tiden efter operationen var tuff och i Sommar i P1 berättar hon om frustrationen i att inte känna igen sig själv.

– Plötsligt var mitt liv svart. Hon som älskade livet var nu i allt annat än sköna känslor och livsglädje. Mitt humör kunde svänga på en millisekund. Ilskan bubblade i mig som ett plötsligt vulkanutbrott som ville begrava all kärlek och förståelse min tålmodiga man erbjöd, säger hon och fortsätter:

– De små skavsår som finns i alla relationer blev plötsligt oöverstigliga problem. Jag exploderade över minsta lilla och kände mig i stunden helt berättigad i mina utbrott. Världen hade gått från en ljus och lycklig plats till en plats fylld av idioter som inte förstod mig. Jag levde i ett djupt svart hål och jag kunde inte kravla upp.

Mia Parnevik i tårar – tunga krisen i äktenskapet med Jesper: ”Ett svek”

I tårar berättar hon att hon tappade förmågan att styra sina egna känslor, och allt detta ledde till en kris i relationen.

– Min osvikliga självkänsla och tillit till Jespers kärlek var plötsligt i gungning. När han sökte råd i andra för att hjälpa mig såg jag det som ett svek. Han gläntade på dörren för andra som då också kunde se hur värdelös jag just nu var. Hur kunde han? Skammen var så stor, förklarar hon.

SE OCKSÅ: Mia och Jesper lämnar USA – Peg avslöjar planerna
0:48

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Mia och Jesper lämnar USA – Peg avslöjar planerna

(0:48)

Slå på ljud

Tillslut såg Mias vän vad som höll på att hända och flög därför dit sin terapeut. Terapeuten låste sedan in sig med Mia och Jesper i två veckor, med flera sessioner om dagen, för att rädda deras relation.

– Det här blev början på vägen tillbaka till mig, och framåt för oss. Våra sessions hjälpte oss att se varandra i det vi gick igenom, att vi båda var drabbade. Det tog säkert två år innan jag, min kropp och vi båda var ute på andra sidan. Men då starkare tillsammans än någonsin förut, avslutar hon.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN