TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Mia Parnevik: "Det är jag som är chefen"

13 nov, 2016 
AvLotta Gray
Många tror kanske att det är Jesper Parnevik som är familjens nav. Men i den Parnevikiska familjen är det Mia som regerar.
Annons

Hon tar upp hela foajén på Hotel Diplomat, Strandvägen i Stockholm. Håret är blont och perfekt lockat, hon har varit på någon inspelning sedan tidig morgon. Och så visar Mia Parnevik, 49, mig i smyg morgonrocken med hennes namn i fin gravyr på bröstet.

– Det är inte klokt så fint, att bo här är som att vara hemma.

Mia Parnevik hyllas av många.
Mia Parnevik hyllas av många.

Mia lämnar ingen oberörd. Med sitt stora hjärta, naturlighet och värme  i en värld där yta och coolhet hyllas blev hon älskad av hela svenska folket när hon gläntade på dörren till familjelivet i TV3:s ”Parneviks”.

– Du vet, jag säger alltid nej till den här typen av intervjuer men vi känner ju varandra så det är en annan sak.

Annons

Och så dimper hon ner vid ett fönsterbord och hälsar på servitören. Bredvid oss sitter Liv Ullman, 77, och Mia böjer sig fram och börjar genast prata. Men först ursäktar hon sig för att hon stör. Vi kommer båda från Örebro, har gemensamma vänner och har stött på varandra genom åren. Sedan skildes våra vägar. Jag började jobba som vårdbiträde och Mia flyttade till USA för att bli barnflicka.

– Jag gick tvåårig ekonomisk på Risberska skolan i Örebro, 1986 åkte jag och en kompis till Florida, berättar hon.

Familjen Parnevik, Phoenix, Peg, Mia, Jesper, Philippa och Penny.
Familjen Parnevik, Phoenix, Peg, Mia, Jesper, Philippa och Penny.

Maken Jesper, 51, träffade hon under roliga omständligheter på en bar med väninnorna.

– Han var där med golfproffset Johan Ryström, 52. De tyckte att min kompis Lotta var den snyggare av oss två och bestämde sig för att singla slant men Jesper förlorade och blev tvungen att sitta med mig vid en senare middag. Jag hade en kanariegul blus och Jesper var väldigt blyg, vi hade båda redan relationer som tog slut och Jesper ringde mig direkt. Vi hade jävligt kul ihop, har alltid haft, skrattat mycket.

Annons

Mia jobbade på hotell hemma i Sverige och Jesper blev svenskt golfproffs och spelade på svenska touren. Hon skaffade lägenhet i Örebro men bestämde tidigt att om det här var allvar skulle hon följa med på resorna.

– Jag sparade ihop pengar och åkte och hälsade på honom först men till slut beslöt vi att jag skulle flytta till honom. Vi hyrde först boende men köpte sedan en lägenhet och vi reste väldigt mycket, bodde i Monaco en period, hyrde en van och åkte runt i. Mina kompisar tyckte jag gav upp allt, ett bra jobb i Örebro, men det var inte alls så. Jesper gjorde mig delaktig i allt från dag ett.

Scandinavian Masters. Arlandastad. Jesper i sitt esse.
Scandinavian Masters. Arlandastad. Jesper i sitt esse.

De var ett par i åtta år innan barnen Peg, 21, Penny, 20, Philippa, 18, och Phoenix, 16, kom och hela familjen ständigt var på resande fot. Något som i dag har gett dem den starka gemenskap och stabila grund som genomsyrar dem alla.

Annons

– Vi har alltid varit väldigt tajta. Jag har jobbat i företaget, varit den som haft koll på allt, resor, avtal, samarbeten med Jesper. Det är så roligt, för folk tror att det är jag som är besatt och galen i min man, vilket jag är, men alla som känner oss vet att det är jag som är chefen, han dyrkar mig, berättar hon och kramar om Kristin Kaspersen, 46, som kommer till vårt bord.

Och så är ju onekligen bilden av Mia. Hon som ständigt hyllar och öser superlativ över sin man.

– Han är fantastisk, världens bästa och Jesper har alltid varit större än mig, han är så god, fin och tänker alltid på andra. Det är klart att vi har haft våra motgångar. Antigen blir man supertajt som familj eller så glider man ifrån varandra och vi har alltid haft humorn, skrattet som vapen.

De är lika kära nu som då.
De är lika kära nu som då.

Mia opererade bort livmoder samt äggstockar för fem år sedan för att inte riskera att drabbas av cancer då båda hennes föräldrar har en historia av sjukdomen. Hon led dessutom av myom som är en form av cystor.

Annons

– De sprack, det var jättejobbigt och efter operationen hamnade jag i klimakteriet, jag blev en helt annan person, mådde så dåligt, kunde vakna upp och gråta för ingenting. Jag tvingades börja med hormoner för att balansera upp det hela, tog hormonsprutor och började röra på mig. Då blev det bättre. Och Jesper var underbar under hela den här perioden.

Förra året tog en av Philippas klasskompisar livet av sig och en annan kamrat försvann i samband med en båtolycka.

– På ett år har vi förlorat två av barnens klasskompisar, det har varit tufft för alla. Då gäller det att barnen är grundade hemifrån, livet blir så skört.

img_02551
Mia med Lotta Gray från Hänt.

Mia fortsätter:

– Vi lever som en enhet, har en stark grundkärlek och bra självkänsla har varit viktigt för mig att ge barnen. Jag har en bra självkänsla, är trygg i mig själv, vet vem jag är och kan ge det vidare till dem.

Hon kastar lite med de blonda lockarna, ger mig en kram och en puss på kinden. Sedan försvinner hon in bland sittande matgäster och glada fredagsfirare för att välkomna sina barn som väntar.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons