mia parnevik

Mia Parnevik bryter tystnaden om Börje Salmings bortgång – tunga sorgen

Mia Parnevik

Mia Parnevik och Börje Salming var goda vänner.
Nu bryter hon tystnaden om sorgen och berättar om ett samtal med Börjes fru Pia.
”Glöm inte att få varje dag att räknas.”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarnas favoritpizzor: "Krabba och banan"
0:24

Efter reklamen: Kändisarnas favoritpizzor: "Krabba och banan"

(0:24)

Slå på ljud

I somras gick ishockeystjärnan Börje Salming ut och berättade att han drabbats av nervsjukdomen ALS.

– Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. På ett ögonblick förändras allt, sa han i ett uttalande till TT då.

Börje Salming blev 71 år.

Börje Salming.

Klubbens uttalande om dödsfallet

Den 24 november 2022 dog Börje, han blev 71 år gammal. Det var hans forna klubb Toronto Maple Leafs som gick ut med den dystra nyheten.

– Toronto Maple Leafs sörjer förlusten av Börje Salming. Börje var en pionjär inom sporten och en ikon med sin otroliga karaktär och tuffhet. Han hjälpte till att öppna dörren för européer i NHL och definierade sig själv genom sitt spel på isen och genom sina insatser för samhället. Börje kom till Maple Leafs för 50 år sedan och kommer för alltid att vara en del av vår hockeyfamilj. Vi riktar våra djupaste kondoleanser till hans fru Pia, barn Teresa, Anders, Rasmus, Bianca, Lisa och Sara samt broder Stig, sa Toronto Maple Leafs president Brendan Shanahan i ett uttalande.

Mia Parneviks ord om dödsfallet – samtalet med Pia

Nu uttalar sig även vännen Mia Parnevik. Det är i ett Instagram-inlägg som Mia skriver att hon nyss pratade med Pia, Börjes fru, och hur hon vill uppmana folk till att ta vara på varandra.

”Bara en påminnelse”, börjar hon inlägget med.

”Pratade i telefon med Pia igår om livet utan sin älskade. Pia är en otrolig kvinna, grymt smart och vacker. Vi pratade om livet i allmänhet och hur 20+ år bara blinkas bort på ett ögonblick när du lever med en själsfrände. Vi pratade om vad vi kan göra för Börje Salmings stiftelse och denna hemska sjukdom ALS. Så om du kan ge något till en bra sak är detta en som ligger mig varmt om hjärtat.”

Börje och frun Pia.

Börje och frun Pia.

Hon avslutar inlägget:

”Glöm inte att få varje dag att räknas!”

Foto: Christine Olsson/TT/Sven Lindwall/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN