LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

99-åriga Meta Velanders nya sjukdomsbesked: ”Frågan är om jag orkar med ett år till...”

21 aug, 2023 
Meta Velander
Meta Velander är nyligen fyllda 99 år.
I en intervju med Aftonbladet kommer hon nu med ett nytt sjukdomsbesked.
– En stor operation och därefter rullstol, säger Meta till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”Brand logo
Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”

Efter 70 år på scenen slutade Meta Velander, 99, skådespela i samband med att pandemin slog till. Strax där innan var hon fortsatt aktiv som skådespelare med soppteater några dagar i månaden.

Meta Velander om sitt åldrande: ” Att vara 99 är inte kul”

Idag blir det inte mer skådespelande och sedan två år tillbaka lever hon på ett äldreboende i Djursholm. Nyligen fyllde Meta 99 år, något som hon berättar om i en intervju med Aftonbladet.

– Att vara 99 är inte kul, det känns inte helt 100. Det är frågan om jag orkar med ett år till. Det tror jag inte. Jag är så trött och dessutom har jag hjärtflimmer så jag blir väldigt andfådd när hjärtat hoppar lite hit och dit. Att bli så här gammal är inget att längta efter. Men det är klart det skulle vara roligt att få fylla 100 år, säger Meta till tidningen.

Svåra smärtorna efter benbrottet: ”En stor operation och därefter rullstol”

Utöver hjärtflimmer så har Meta även råkat ut för flera kamper med sin hälsa. Förra året drabbades hon både av corona och ett rejält benbrott.

Annons

– Just nu är jag lite andfådd för jag har precis tränat med mitt gåbord. I oktober förra året bröt jag lårbenshalsen och sedan blev det en stor operation och därefter rullstol. Det är så jag har det numera.

Vidare får Meta frågan om hur smärtsamt det var att bryta låtbenet, varpå hon berättar:

– Ja, men jag minns inte så mycket av det. Jag var nästan avtuppad då och hade dessutom corona samtidigt, det kanske var därför som jag bara tippade över och föll framlänges med benen i en enda röra. Det blev många veckor på sjukhuset och det var hemskt. I och med att jag hade corona hostade jag på natten och störde de andra.

FOTO: TT

Annons