LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Méndez ärliga ord om livskrisen efter Melodifestivalen

25 apr, 2020 
Méndez
Det har varit en intensiv tid för Méndez sedan han stod på Melodifestivalens scen.
Nu berättar han om motgångarna med inställda konserter, oron över sonens välmående och flytten från sitt hem efter ekonomiska svårigheterna.
– Det hela bara gick åt helvete, säger Méndez till Hänt.
Annons
Mello-outfitsBrand logo
Mello-outfits

Den svensk-chilenska artisten Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga, känd som Méndez, ställde tidigare i år upp för fjärde gången i musiktävlingen Melodifestivalen. Tillsammans med Alvaro Estrella och bidraget Vamos amigos tog han sig till finalen där duon slutade på en elfte plats.

Sedan dess har den glada latino-låten spelats glatt på radion men hur har egentligen Méndez egna liv sett ut sedan han klev av scenen på Friends arena i mars?

– Det har varit svårt. Men jag tror att det är så för alla, med allt det här som har hänt liksom med det här viruset, säger Méndez till Hänt och fortsätter:

– De har ju avbokat, det är massor av konserter. Jag var med i finalen i mello med Vamos Amigos, det gick hur bra som helst på radiostationerna men det föll. Det hela bara gick åt helvete. Det blev inga konserter, allting blev bara katastrof.

Lyckades aldrig ta sig hem

Följderna som coronaviruset har lett till, har drabbat Méndez hårt. Både när det gäller hans möjlighet till att hålla konserter men även de begränsningar som stoppat honom från att kunna ta sig till sitt andra hem i Chile. Inför sin medverkan som coach i Stjärnornas stjärna menar han dock att det känns bra att tillbringa tiden i Sverige idag.

Annons

– Jag fick inte ens åka tillbaka till Chile liksom så jag är fast här. Nu är jag glad, det känns som att vara tillbaks in the game liksom. Jag gillar att vara framför kameran och jag gillar att dela min glädje och energi. Och det får jag göra här så det är jag väldigt tacksam för, säger han.

Stora oron för sonen Leo

Även Méndez son Leo Méndez Junior Espinoza, befinner sig nu i Sverige efter en längre tid i Chile. Detta är något som känns bra för Méndez i hans pappahjärta efter att han känt stor oro för sin son som befann sig på andra sidan jorden och spelade in Chiles motsvarighet av Let’s dance.

– Han fick komma hem, tack och lov. Vi var hur desperata som helst för tv-programmet som han var med i det la ner.

Méndez förklarar att situationen i Chile är annorlunda än i Sverige och att han därför var rädd för sonens välmående när han satt i karantän i sin ensamhet.

– Han får panikångest då och då, han får depressioner och sånna grejer så han var själv i en lägenhet och jag kunde inte komma åt honom. Så det blev mycket telefon och vi var jätteoroliga, jag var mitt i mello eller i slutet iaf när hela den här grejen började.

Annons

Tvingas flytta ifrån sitt hem

Idag bor Leo hemma hos sin pappa och tillsammans håller de nu på att packa ihop hemmet i flyttkartonger. Detta på grund av att Méndez ekonomi ändrats drastiskt efter dem inställda spelningarna.

– Vi måste flytta tillsammans ut härifrån för min ekonomi håller inte så jag måste hitta ett sätt som jag kan hantera ekonomiskt.

Trots den turbulenta tiden ser Méndez fortsatt positivt på livet och fokuserar nu istället på framtiden.

– Det är ingen fara för mig, jag ser det som det är och det handlar om att inte hamna i panik.

FOTO: Christine Olsson/TT/ Andreas Bardell/TT

Annons