Melodifestivalens turné ställs in helt – så blir Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022
Breaking

Melodifestivalen 2022 var tänkt att gå av stapeln i den gamla vanliga andan med en turné runtom i Sverige.
Men nu ändras det helt – såhär blir det istället!
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022 – Se klippet här
Slå på ljud

Länge verkade det som att Melodifestivalen 2022 skulle gå av stapeln på det gamla hederliga sättet med en turné som åker runt i Sverige. Men när de nya corona-restriktionerna infördes den 23:e december 2021 var det många som lyfte ett varningens finger och många ställde sig frågan: Kommer man verkligen kunna turnera med Melodifestivalen 2022?

Sedan dess har SVT kartlagt situationen och diskuterat fram och tillbaka angående huruvida det skulle vara möjligt med en "Mello-turné". Och nu kommer beslutet: Melodifestivalens turné för 2022 ställs in helt. I ett pressmeddelande kommer SVT nu med det dystra beskedet: allt sänds från Stockholm.

”Melodifestivalen 2022 kommer att sändas från Stockholm. Med den rådande höga smittspridningen anser SVT inte att det är försvarbart att resa ut i landet under sex veckor med ett stort team. Beslutet fattades under veckan av SVT och samarbetspartners”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Så var Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2021 var annorlunda på många sätt och vis. Ingen publik var på plats och alla deltävlingar sändes från Globen i Stockholm. Inför det här året hade alla därför hoppats på förbättring, men så blev det inte. Nu uttrycker SVT:s vd Hanna Stjärne sin besvikelse.

– Åh, vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Alla som hade sett fram emot sändningarna från Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Så blir Melodifestivalen 2022 – plötsliga ändringen

Samtliga sex program kommer att direktsändas från Stockholm och inför det deltagartak som gäller för allmän sammankomst inomhus. Just nu handlar det om max 500 personer. I nuläget tittar SVT på alternativ för vilken arena man ska sända ifrån.

– Vi har varit så inställda på att äntligen få åka ut i landet med hela Sveriges fest och möta publiken så det här är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

LÄS OCKSÅ: Caroline Kejbert avslöjar namnet på nyfödda dottern

LÄS OCKSÅ: Julia återförenad med Bachelorette-deltagaren – efter uppbrottet

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN