Melodifestivalen 2020: Lina Hedlund om Linnea Henriksson

Lina Hedlund om relationen till Linnea Henriksson

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin ska tillsammans leda Melodifestivalen 2020.
Nu berättar hon hur det känns och om kemin med sina nya kollegor.
– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger hon till Hänt.
Slå på ljud

Artisterna Lina Hedlund, 41, och Linnea Henriksson, 33, och komikern David Sundin, 43, är programledare för Melodifestivalen nästa år.

– Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin är en trio med en kemi som sprakar och värmer. De är alla tre underhållare av rang med en nära relation till sin publik. Var och en har en speciell lyskraft och oanade talanger som det ska bli härligt att ge Melodifestivalens tittare i vinter, säger Christel Tholse Willers, exekutiv producent i ett pressmeddelande.

Linnea Henriksson har uppträtt som mellanakt och David Sundin jobbade som manusredaktör för programmet 2015 och 2016. Lina Hedlund har tidigare tävlat i Melodifestivalen både som soloartist och som en del av gruppen Alcazar. Sammanlagt har hon deltagit i programmet sex gånger.

När Hänt träffar Lina Hedlund på premiären av Snövit på Göta Lejon i Stockholm berättar hon hur det känns inför uppdraget.

– Det känns så himla bra, det känns så kul. Melodifestivalen har varit en dröm att få leda, säger hon.

Lina Hedlund om relationen till Linnea och David

Lina Hedlund berättar att detta blir hennes andra uppdrag som programledare.

– Jag ledde ett program på TV3 för hundra år sedan. När min lilla kille låg i magen. Ett program som hette Copycat singers, det var en säsong.

Hur känns det att ta sig an Melodifestivalen nu då såhär långt efter? 

– Just nu är jag oerhört taggad. Jag kommer nog att vara nervös men nu när man är äldre blir den där nervositeten mer en fokusering. Sen så älskar jag live, jag älskar live-tv för de händer där och då och man måste vara super ”spot on”. Nu börjar de sätta sig med formen på nummer och så. Det ska bli så kul att leda Sveriges största folkfest, säger hon och tillägger:

– Det känns även fantastiskt att få göra det med Linnea och David. Jag beundrar de som människor och som yrkesmän och kvinnor. Så jag bara längtar.

Kände du Linnea och David något sen innan?

– Nej, Linnea hade jag träffat någon gång men inte David, men det kändes bra ändå. Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Lina Hedlund.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!