TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mello-aktuella Omar Rudberg lämnar Sverige

16 dec, 2018 
AvSarah Mansouri
Melodifestivalen 2019 väntar för Omar Rudberg - nu avslöjar han att han flyttar till USA snart
Tidigare Fo&o-medlemmen Omar Rudberg fortsätter att fokusera på sin solokarriär och kommer bland annat att tävla i Melodifestivalen 2019. För Hänt avslöjar artisten vad hans framtidsplaner är – där flytt till USA står på agendan!
Annons

Omar Rudberg, 20, var en av medlemmarna i bandet The Fo&o, men sedan bandet splittrades har han kört vidare med en solokarriär som artist. Nu är han aktuell som en av de tävlande i Melodifestivalen 2019 – där chansen finns att han kanske kommer tävla mot sin gamla Fo&o-kollega Oscar Enestad, 21, om de båda går vidare från deltävlingarna till finalen vill säga.

När Hänt träffade Omar på Melodifestivalens pressträff nyligen medger den unga artisten att han visserligen är glad över att han och Oscar tävlar i olika deltävlingar till att börja med, men har ändå en bild av hur det faktiskt skulle vara om de båda går till final och möter varandra:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det blir asfett. Det är det enda jag har säga om det. Vi vill verkligen till finalen.

Omar menar att det till och med är roligare att tävla mot vänner i Mellon.

– Jag har jättemånga vänner som är med och det är skitkul. Det är roligare att tävla mot vänner, vi är alla svinglada. Alla vill ju såklart vidare. Men det blir bara roligare stämning och bättre energi om man känner varandra.

Annons

Vill satsa i Latinamerika och USA

Omar är född i Venezuela och flyttade till Sverige med sin mamma när han var sju år gammal. Så förutom att förbereda sig för att tävla i Melodifestivalen fokuserar han mycket på att skriva musik just nu, och vill då gå tillbaka till sina latinamerikanska rötter genom att göra sånger på spanska.

– Sedan försöker jag helt enkelt satsa där borta i Latinamerika och USA. Jag har varit där flera gånger nu och träffat sjukt stora namn. Så det är bara att fortsätta rulla på – en vacker dag händer det, berättar Omar när Hänt undrar vad som händer i hans liv just nu.

Men trots många besök i USA, så har 20-åringen inte tröttnat på att vara där – snarare tvärtom.

– Sverige är ju hemma såklart. Det är ju aldrig något bättre än hemma, men jag trivs jättebra där. Lika bra tror jag, för att jag har familj där, det är spansktalande där, folket är som i Latinamerika. Så att jag känner mig väldigt hemma där. Jag kommer inom en snar framtid flytta dit. Det är min plan i alla fall, avslöjar Omar för Hänt.

FOTO: IBL/Carolina Byrmo, IBL/Lotte Fernvall

Annons