Meghan Markle och prins Harrys plötsliga namnbyte

Drottning Elizabeth, Meghan och Harry

Tidigare i år förbjöds Meghan Markle och prins Harry från att använda sitt namn Sussex Royal.
Nu har de beslutat sig om sitt nya namnval.


För några några månader sedan kom det chockerande beskedet att Meghan Markle och pris Harry beslutat sig om att ta ett steg tillbaka från sina kungliga plikter. Ett beslut som det ryktas om att inte ens drottning Elizabeth hade förvarnats om. Efter ett krismöte mellan Harry, drottningen, prins Charles och prins William kom de fram till att paret skulle uteslutas ur kungahuset. Sagt och gjort lämnade Meghan och Harry Storbritannien för Kanada, där de planerat att påbörja ett nytt liv utanför slottets murar med sonen Archie.

Under den senaste tiden har paret dock förflyttat sig till Los Angeles där de uppges leva i sitt nya tillfälliga hem.

– Harry och Meghan har lämnat Kanada för gott. Gränserna stängdes och flygen ställdes in. De var tvungna att komma därifrån, sa en källa med insyn till The Sun och fortsatte:

– De insåg att Kanada inte skulle fungera av en rad olika skäl och de vill vara baserade i Los Angeles.

Efter drottningens förbud

Meghan och Harry har under det senaste året förlitat sig på sitt egna varumärke – Sussex Royal. Detta var bland annat namnet på det Instagramkonto som paret skaffade i april förra året. Meghan och Harry ansökte dessutom om att varumärkesskydd Sussex Royal men det var en plan som inte gick hela vägen. Drottning Elizabeth stoppade nämligen deras fortsatta användning av ”royal” (kungligt på svenska). Men nu har paret beslutat sig för ett nytt namn att föra sitt varumärke vidare med.

Under måndagen meddelande paret att de har planer på att starta upp en ny ideell organisation med namnet Archewell. Detta efter att brittisk media rapporterat att det funnits pappersarbete som bevisat att paret varit på gång att starta upp den nya organisation.

– Precis som för dig, så ligget vårat fokus på att stödja arbetet kring den globala pandemin COVID19, men när denna information kom fram, kände vi oss tvungna till att dela historien om detta, säger Meghan och Harry i ett uttalande.

Sanningen bakom namnvalet

De avslöjade även att ordet Arche, som är det grekiska och betyder ”källa till handling” var inspirationen bakom sonen Archies namn.

– Vi anslöt oss till detta koncept för den välgörenhetsorganisationen som vi hoppades att kunna bygga en dag, och det blev inspiration för vår sons namn. Att göra något av mening, att göra något som betyder något, sa de i uttalandet och fortsatte:

– Archewell är ett namn som kombinerar ett forntida ord för styrka och handling, och ett annat som framkallar de djupa resurser som vi alla måste dra på. Vi ser fram emot att lansera Archewell när tiden är rätt.

FOTO: TT

 

SENASTE NYTT!