LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maxine Nordlindhs barnbesked med Emil Nygren efter GVFÖ

24 apr, 2020 
AvOla Lagerström
Gift vid första ögonkastet-Maxine Nordlindh och Emil Nygren.
Möt Gift vid första ögonkastet-Maxine i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Härliga barnbeskedet: ”Emil blir en fantastisk pappa”.
✔︎ Tragedin – som ledde till separation och ekonomisk kris.
✔︎ ”Persbrandt pussade mig – och försvann”.
Annons

Hänt möter Maxine Nordlindh, 31, för ett förtroligt samtal om kärlekslyckan med Emil Nygren, sexet på bröllopsnatten, vändningen efter depressionerna – och okända kyssen med Mikael Persbrandt.

Maxine Nordlindh I SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Maxine Nordlindh när hon var med i Gift vid första ögonkastet. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

För ett par år sedan slogs Maxine Nordlindhs tillvaro i spillror.

Hennes högt älskade mamma Annika trillade i badrummet. På Södersjukhuset fick Maxine veta varför. Annika hade drabbats av den värsta sortens hjärntumör.

Från den dagen gick det bara utför – både för Annikas hälsa och Maxines förhållande.

– Vi skulle gifta oss, fästmannen och jag, men allt blev jätterörigt och efter nio månaders kamp gick mamma bort. Jag var fullkomligt utbränd av sorg och förtvivlan. Samtidigt kom min fästman till insikt med att han inte alls ville gifta sig och skaffa barn, han vill ville något helt annat, så vi separerade, berättar Maxine som därmed blev av med bostaden eftersom den tillhörde hennes fästman.

Annons

Maxine om depressionen

I samma veva drabbades frisersalongen som Maxine jobbade på av ekonomiska problem och både hon och hennes kollegor fick lämna skutan.

– Där stod jag plötsligt utan ett skit! Det var en riktig jävla smäll, minns Maxine.

Kändes allt nattsvart?

– Ja, riktigt jävla nattsvart. Jag kände så här: ”Jag kommer aldrig att bli lycklig igen, jag kommer aldrig att träffa någon, jag kommer aldrig att få ordning på saker och ting, absolut ingenting kommer att bli bra!”

Gift vid första ögonkastet-Maxine Nordlindh i skogen.
Maxine Nordlindh. Foto: Matilda Hanning Ingevall.

I ett försök att hitta sig själv och en mening med livet gav sig Maxine ut i världen. Hon reste runt i Kambodja, Laos, Indien, Sri Lanka och Filippinerna. Den halvårslånga resan hade en positiv inverkan på henne, men när hon kom hem till Stockholm kom verkligheten ikapp henne och hon sjönk ner i ett mörkt hål.

Annons

– Jag låg i sängen och kände ingen mening med någonting, men vändningen kom när jag började gå hos en healer. Hon hjälpte mig jättemycket. Så fort hon satte sina händer på mig var det som att hon sög ut det absolut svartaste i mig. Plötsligt kände jag att livet hade mer att ge och att mamma var med mig – fast hon var borta. Jag fick ny ork och bestämde mig för att ta tag i mitt liv. Jag sökte mig till arbetsplatsen där jag är idag. Det var det bästa som kunde hända mig. Jag fick leva ut min nördiga hobby, jag fick världens bästa chef. Allt var fantastiskt! Jag vara liksom tillbaka i matchen. I det läget kände jag: ”Jag väljer alltid fel snubbar, jag behöver hjälp med den sista biten”. Så därför sökte jag till ”Gift vid första ögonkastet”, förklarar Maxine.

Maxine om Gift vid första ögonkastet

Trogna tittare vet upplägget. Ett expertteam på relationer matchar ihop singelmänniskor. Parets möten inleds med ett juridiskt bindande giftermål – och tv-tittarna se följa paren och hur deras relationer utvecklas.

Annons

Ett kärlekslotteri av det märkligaste slaget, alltså.

– Min pappa är spirituell. Några dagar innan bröllopet ringde han och sa: ”I morse fick jag en vision av hur din tillkommande ser ut, det dök upp en bild i mitt huvud, det är nog mamma som har ett finger med i spelet”. ”Vad spännande, berätta”, sa jag. Och så berättade han att han såg en ljus, helt skallig kille med tunn mustasch och lite skägg.

Gift vid första ögonkastet-Maxine Nordlindh och Emil Nygren.
Maxine och Emil. Foto: Matilda Hanning Ingevall.

När bröllopet ägde rum den tjugoandra september fick Maxine en smärre chock. Hennes pappas beskrivning stämde nämligen till punkt och pricka på dataspelsutvecklaren Emil Nygren, 34. När hon såg honom kände hon genast att han var mannen i hennes liv.

Var du skraj – dagarna innan bröllopet – att du kanske skulle tussas ihop med en kille som påminde om en skräcködla?

Annons

– Nej, faktiskt inte. Självklart tänkte jag tanken, men min inställning var ändå att jag skulle ge den här personen en chans – även om det var en skräcködla. Även en skräcködla kan ju bli snygg om den har sin personlighet!

Berätta om ögonblicket när du och Emil såg varandra första gången!

– Förutom att jag tänkte att han såg ut precis som pappa sa, slogs jag av att han såg väldigt bra ut, att han hade snälla ögon. ”Det är alltså den här personen jag skulle ha letat efter tidigare, inte den där skäggiga typen med långt hår”, tänkte jag.

Maxine om kärleken till Emil

När vigselförrättaren var klar med sitt och ceremonin var över slängde sig Maxine och Emil över varandra – och förenades i en romantisk kyss. Därefter tog de varandra i handen och gick ner till Saltsjöbadens vatten där fotograferingen ägde rum.

Hoppade ni i säng samma redan på bröllopsnatten?

– Ja, det gjorde vi. Jag erkänner det. Vi resonerade så här att ”det är lika bra att vi fullbordar det, så att vi slipper ligga och fundera på den här lilla oron”. Det var lika bra att riva plåstret, säger Maxine och skrattar.

Annons

Kommande veckor hade hon och Emil SVT:s kameror som en fluga på väggen. Lyckligtvis växte deras känslor för varje dag. Efter några veckor, när kärleksexperimentet var över, stod Maxine och Emil kvar som lyckliga makar, medan övriga deltagare i programserien hade fått nog för länge sedan och ansökte om skilsmässa.

Gift vid första ögonkastet-Maxine Nordlindh och Emil Nygren.
Maxine och Emil är fortsatt gifta. Foto: Privat.

Emils flyttlass hem till Maxine vid sjön Magelungen vid Farsta Strand gick nästan direkt.

– Jag älskar Emil. Han är den absolut bästa människan jag träffat. Emil är fantastisk, han är lyhörd och generös. Han är så mjuk och varm. Jag har aldrig träffat någon som honom. Sedan har vi liksom hittat rätt i våra roller som gör att vi trivs väldigt bra i förhållandet. Jag är tjattrig och utåtriktad. Han är lite lugnare och mindre pratig. Vi trivs med den konstellationen. Jag drar lite mer, han är ankaret i vår tillvaro. Det blir en bra balans.

Annons

SVT såg tidigt Maxines och Emils underhållningsvärde. Man bestämde sig därför för att göra en hel tv-serie om paret – ”Gift vid första ögonkastet: äktenskapet” – där tv-tittarna får följa makarnas vardag.Redan i början på året förvandlades deras lägenhet till en inspelningsplats och nu visar makarna upp sitt liv på bästa sändningstid. Ingenting är regisserat, allt är genuint äkta.plus_iconDet hände sedan – med programledarna från BolibompaLäs mer

Maxine om längtan efter barn

Vem är du i ett nötskal?

– Jag pratar innan jag tänker, jag är öppen som en bok. Men jag säger inte dumma saker, jag står för allt jag säger. Jag är inte den hemliga typen. Det är inte min grej, det tycker jag är superdumt. Dessutom är jag orädd. Jag har rest mycket själv, framför allt i Asien. Jag gillar Asien jättemycket. Förra året firade jag jul på Nya Zeeland, säger Maxine.

Är du sugen på barn?

– Ja, jättesugen! Min barnlängtan har växt sedan mamma gått bort. Vår familj var starkt sammansvetsad. Mamma var chefen kan man säga. Vad händer när chefen försvinner? Jo, det blir en märklig situation. En lucka. Vem ska nu hålla i rodret, liksom? Man får försöka att bygga upp en ny konstellation. Jag har alltid velat ha barn och när jag träffade Emil så satte den längtan igång riktigt ordentligt. Gud vad jag vill ha barn, jag vet vilken fantastisk pappa Emil blir! Två dagar efter vårt bröllop födde min bästa kompis en son. När Emil håller i honom blir jag helt galen av längtan. Det rycker i äggstockarna, jag vill ha barn nu!

Vilken maträtt äter du och Emil lite väl ofta?

– Linsgryta. Vi är skittrötta på det nu.

Gift vid första ögonkastet-Maxine Nordlindh.
Maxine Nordlindh. Foto: Matilda Hanning Ingevall.

Vem har störst makt över tv-kontrollen?

– Det är nog jag. Jag är nog den överlag som bestämmer, men jag låter alltid Emil ha en talan. Jag frågar alltid först, (skratt).

Annons

Vem av er är hushållets sopgubbe?

– Emil!

Vem är den kändaste celebriteten du mött?

– Mikael Persbrandt. Det var på Rocks, krogen vid Mariatorget. Jag var 18. Han kom fram och sa: ”När jag var i din ålder så hade jag också nitskärp”. Och så gav han mig en puss på kinden och försvann. Jag var helt uppslukad. Det har jag levt på sedan dess. Jag älskar Persbrandt, sedan spelar det ingen roll hur illa han beter sig, (skratt).

När fick du senast ett vredesutbrott?

– När jag blev helt galen, menar du? Det kommer jag inte ihåg. Det händer men det händer väldigt sällan. Jag är inte den arga typen.

Vilken är den knäppaste uppfattningen som finns om dig?

– Folk tror att jag dricker och röker och härjar på. Att jag är en buse! Men jag gör inget sådant. Jag dricker inte, jag har aldrig tagit droger. En riktig pensionär, det är vad jag är!

Säger Maxine Nordlindh, vår nya tv-stjärna, och skyndar vidare mot nya äventyr.

Annons

Foto: Matilda Hanning Ingevall

◼️ ◼️ ◼️

Vem är Maxine Nordlindh?

Ålder: 31.

Bor: Farsta Strand söder om Stockholm.

Familj: Maken Emil Nygren, 34, adoptivkatten Gosan, ungefär 13 år.

Jobbar som: Ekofrisör.

God egenskap: Glad och positiv.

Dålig egenskap: Dåligt tålamod.

Gillar: Jag är ett stort fan av science fiction-genren.

Ogillar: Främlingsfientlighet.

Äter helst: Allt typ av indisk mat.

Dricker helst: Vatten, jag dricker inte alkohol.

Lyssnar på: Hårdrock.

Tittar på: Tv och folk som sticker ut från mängden.

Fobi för: Spindlar. För mig är det obegripligt att det skapats ett djur med så många ben.

Skrattar åt: Det mesta.

Gråter när: Jag ser mig själv gifta mig i tv.

Framtidsplaner: På kort sikt är det att åka ut med Emils båt och tälta i skärgården. På längre sikt är det skaffa hus och barn – och fler katter!

Annons