TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Hollywood-stjärnans gård på Gotland till salu - se alla bilder

04 feb, 2017 
AvMikaela Råberg
Max von Sydows gård på Gotland med tillhörande flyglar, lada och magasin är till salu. Utöver en topprenoverad insida med vackra originaldetaljer tillkommer en stor trädgårdstomt – och en egen ruin!
Annons

Den som bokstavligt talat vill vandra i Max von Sydows, 87, fotspår har nu en unik chans. Den svenske Hollywood-stjärnan ägde tidigare en makalös gård på Gotland, som nu är till salu. Max själv flyttade förvisso därifrån för 15 år sedan, men nog lär hans närvaro sitta kvar i väggarna.

Gården ligger i Fole och på den natursköna tomten huserar ett kalkstenshus på två plan, samt två inredda flyglar. På gräset finns också en stor lada – även den i kalksten – och ett rött trämagasin.

Men det som verkligen utmärker gården på Gotland gömmer sig i den gamla ruinen. För ja, det finns en RUIN på tomten! Omgärdad av slingerväxtklädda kalkstensväggar finns i den ett helt magiskt spaområde med anlagd pool och trädäck.

Gården stod klar redan i början av 1900-talet, men under en period var den näst intill förfallen. I slutet av 70-talet tog skådespelaren och filmregissören Max von Sydow och hans familj dock tog över som ägare och började rusta.

Annons

Den herrgårdsaktiga byggnaden och fastigheterna totalrenoverades, men von Sydow såg till att behålla de tidstypiska detaljerna, så som de vackra kakelugnarna, breda golvtiljorna och spegeldörrarna.

– Allt är renoverat i gammal stil, det är verkligen speciellt. Alla detaljer är antikmålade, vilket känns väldigt genuint och fint, säger Bernt Björkqvist, ansvarig mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Till byggnaderna tillkommer även en stor och välskött trädgårdstomt på sammanlagt 17 963 kvadratmeter. Utgångspriset är 9 950 000 kronor.

Mer information om fastigheten hittar du här.

Foto: Mats Hemlin för Svensk fastighetsförmedling

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons