Max Martin står stadigt med Jenny vid sin sida: "Min fru håller mig på jorden"

Max Martin står stadigt med Jenny vid sin sida: "Min fru håller mig på jorden"

Den som hjälper Max Martin att hålla egot i schack finns i producentens närhet men han säger att det är svårt.

Nyligen fick svenske stjärnproducent Max Martin, 45, ta emot Polar Music Prize från kung Carl VI Gustaf vid den högtidliga ceremonin på Stockholms Konserthus.

Max Martin, eller Martin Sandberg som han heter, är en av våra mest anonyma och privata världsstjärnor. Han har jobbat med superstars som Britney Spears, Kate Perry och Justin Timberlake och har haft 21 låtar högst upp på USA-listan, men håller själv en superlåg profil. Han är privat till max.

Max Martin hedrades med Polarpriset i år.

Den som hjälper Max Martin att hålla egot i schack är hans fru.

– Hon har varit starkt bidragande till att jag håller mig på jorden. Min fru och några vänner. Men det är svårt, säger han till Dagens Industri.

Runt 2000 träffade han Jenny Pettersson, 44, från Mörrum i Blekinge och paret fick dottern Doris. 2011 gifte de sig. Paret har äktenskapsförord men efter bröllopet gav Martin hustrun hälften av den 9-miljonersvilla som han köpte på Ekerö utanför Stockholm. Jenny fick också hälften av parets andelslägenhet i exklusiva skidparadiset Chamonix.

Max Martins fru Jenny Petersson och dotter Doris.

Max Martins fru Jenny Petersson och dotter Doris.

Nu bor familjen Sandberg i Los Angeles. Planen är att bo kvar här minst tre år för att dottern ska kunna gå ut high school.

– Vi vill ge vår dotter nya möjligheter och chansen att lära sig ett annat språk flytande. Om det inte var för hennes skolgång skulle jag gärna tillbringa längre tid om somrarna i Sverige.

I Los Angeles har Martin köpt två fastigheter och byggt om det ena huset till ett komplex med sex små studios. Huset ägdes en gång av Frank Sinatra och kostade runt 30 miljoner kronor.

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN