LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Maureens ekonomiska kris – måste ha vinstpengarna: ”Betala skulder”

23 maj, 2024 
Loke Westberg
I torsdagens avsnitt av Robinson fick Alexander lämna efter plankan.
Innan han gav sig av fastslog han dock att Maureen behöver vinstpengarna mest, men vad menade han egentligen med det? Hänt reder ut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagareBrand logo
Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagare

Nu är det bara timmar kvar till den stora finalen i Robinson 2024 och efter kvällens avsnitt står det klart att det är Maureen Asic, 39, Simone Sjöström, 24, Markus Håkansson, 47, och Olivia Lindegren, 27, som det står mellan.

I vanlig ordning vinner man äran och vinstsumman på en halv miljon kronor.

När Hänt når Maureen berättar hon vad hon skulle ha gjort med pengarna ifall det blir hon som vinner.

– Med pengarna skulle jag utforska min dansresa jag är på – åka till Paris och utveckla min freestyle, krump och hip hop. Utan min dans är jag inte hel. Skulle även slutföra min kortfilmsdokumentär My Truth och fortsätta skapa filmcontent till min plattform, säger hon till Hänt.

Robinson-Alex oväntade ord till Maureen: ”Behöver pengarna”

Det blir tydligt att Maureen lever för det konstnärliga uttrycket, men när man jobbar så kreativt kan det ibland bli tufft ekonomiskt. Detta är exakt vad som hänt i Maureens fall.

Annons

– Om jag vinner skulle jag betala skulder och resa dit jag behöver för att utveckla min konst och budskap, säger Maureen.

Att vinstpengarna är viktiga för Maureen kommer återigen på tal i kvällens avsnitt. Det var när Alexander Strandberg, 45, tvingades lämna programmet efter den klassiska tävlingen plankan som han bröt tystnaden om hennes ekonomi.

– Maureen, tack för att du är du. Du är en av dem i det här gänget som behöver de där pengarna mest. Kämpa på, sa Alex till Maureen i programmet.

Maureens svar på tal om ekonomin

Men vad menade Alexander med det egentligen? Nu förklarar Maureen hur det egentligen ligger till med pengarna.

– Jag hade berättat om mina livsval och konsekvenserna det kommer med. Att jag hade det knapert och att Robinson kom till mig var en bön jag hade överlämnat till mina Ancestors och Spirit guides. Jag behövde signs på att jag var på rätt väg för att jag var trött på att ha en utmanande relation till pengar, säger hon till Hänt och utvecklar:

– Så fick jag Robinson-möjligheten och samma dag knackade det på dörren på salongen jag jobbar på. Jag litade på det de gav mig och hoppade på det här tåget med risken att jag kanske inte vinner… Jag har valt att jobba deltid pga att jag behöver skapa och vara kreativ andra halvan av tiden för att föra vidare min mening här i livet. Dela med mig verktyg tillmänniskans välmående.

Nu är det bara och vänta och se om det går vägen för Maureen på söndag!

FOTO: TV4

Annons