LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maud Angelica Behn bryter tystnaden efter Ari Behns död

17 jun, 2020 
Linnea Lundgren
Ari Behn
Maud Angelica Behn hyllades i hela världen efter att ha hållit ett tårdrypande tal på Ari Behns begravning i januari.
I en intervju med norska VG öppnar hon nu upp om sorgen efter sin pappa.
– Jag har börjat gå i en sorgegrupp och till en psykolog, säger 17-åringen till tidningen.
Annons

Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

Det var den 25 december förra året som Norge försattes i sorg efter att nyheten om att Ari Behn, bara 47 år gammal, hade tagit sitt liv. Efter sig lämnade han exfrun prinsessan Märtha Louise och de tre döttrarna Maud Angelica, 17, Leah Isadora, 15, och Emma Tallulah, 11.

Trots att Ari Behn flera gånger talat öppet om sin psykiska ohälsa kom beskedet om hans död som en chock för omvärlden. edan för elva år sedan, 2009, talade han ut i den norska gratistidningen Massiv där han öppet berättade han om sin depression.

– Jag har små kriser varenda dag. Förr eller senare kommer det att ta livet av mig. Jag kan gå i taket för minsta bagatell och har ett nervöst sammanbrott minst en gång om dagen, sa han då.

Hyllades för talet

Efter Aris död uppmärksammades han för att så pass öppenhjärtligt talat om sin psykiska ohälsa och frågan kring hur man ska agera kring en person som lider av allvarlig depression fick ett uppsving i flera internationella medier världen över. Även Aris äldsta dotter Maud Angelica valde att benämna frågan då hon höll ett vida hyllat tal på sin pappas begravning.

Annons

– Vår kära älskade pappa. Jag hoppas att du vet hur stolt vi är över dig. Över den person vi har som pappa. Du pratade med alla och hyllade alla. Du inspirerade mig så otroligt. Du gav mig så varma kramar, sa Aris äldsta dotter, Maud Angelica då och fortsatte:

– Käre pappa, jag vet att på min konfirmation, då du höll tal så skakade dina händer. Att du skakade för mig betyder extra mycket. Idag håller jag tal för dig. och jag skakar också, startade hon sitt tal med.

Maud Angelica Behn om sorgen

Nu berättar hon i en intervju med norska VG om sin egen sorg efter pappans död. I veckan invigde mamma Märtha Louise en konstutställning av Ari Behn för att hedra hans minne. Med var dottern Maud Angelica som berättade om sina känslor för initiativet.

– Allt som berör pappa är sorgligt. Men det är också fint. Jag är väldigt glad att vi kan hedra hans minne på det här sättet, säger hon till tidningen.

När hon får frågan kring hur hon hanterar sorgen efter sin pappas bortgång svarar Maud Angelica att hon har tagit professionell hjälp.

– Alla sörjer ju på olika sätt, det går lite upp och ner. Av och till tänker man på det, av och till inte. Men jag har börjat gå till en sorgegrupp och psykolog, så det är bra, säger hon och fortsätter med att berätta om hur det kändes att hålla talet på pappans begravning:

Annons