Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mattias Sunneborn i tårar – anklagar deltagare för fusk i Mästarnas mästare: "Gick inte rätt till”

15 apr, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Mattias Sunneborn rasar mot SVT i Mästarnas mästare och anklagar fusk.
Mattias Sunneborn rasar mot de andra deltagarna efter förlusten i "Mästarnas mästare" – och hävdar att motståndarna inte följde reglerna.
Annons

Det blev minst sagt dramatiskt när kvalfinalen i “Mästarnas mästare” gick av stapeln. Efter att ha legat sida vid sida i den sista och avgörande grenen, en hinderbana som bland annat innehöll armgång, klätterställningar och ett moment där deltagarna skulle knyta loss en kettlebell, vann bollaget över friidrottslaget.

Men bara sekunder efter avgörandet rasade friidrottaren Mattias Sunneborn, 47, mot de vinnande bollspelarna Jesper Blomqvist, 44, Kennet Andersson, 50, och Magnus Wislander, 54. Han menar att deltagarna inte knöt upp knuten på ett regelrätt sätt och inte höll sig till SVT:s anvisningar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hävdar att ni inte följde instruktionerna, för att ni inte tvinnade upp tråden. Jag hävdar att det inte har gått rätt till, säger han i programmet och vill samtidigt ta med sig bollaget för att inspektera knutarna.

– Jag hävdar att jag gjorde helt rätt. Helt rätt. Jag behöver inte kolla, Mattias, jag vet att jag gjorde rätt, säger motståndaren Kennet Andersson.

Annons

Mattias Sunneborn, som tävlat tillsammans med lagkamraterna Erika Johansson, 44, och Malin Ewerlöf, 45, vidhåller att det inte gått rätt till och vill ha klarhet från SVT.

– Om vi nu ska förlora, så vill vi förlora på rätt sätt. Det var ingen strategibana, det var en hinderbana. Jag tycker att det känns lite surt. Det är inte så att bollaget har fuskat… Men vi följde instruktionerna och det tar längre tid, säger han upprört i programmet.

Efter bråket har SVT därför studerat både instruktioner som gavs och klippen från tävlingen. Men enligt kanalen och produktionen har inget fusk eller regelbrott förekommit.

– Vi har naturligtvis gått igenom tävlingsgenomgången som ni fick före tävlingen noga och tittat på alla bilder. Vi kan inte se att ni bröt mot någon regel, säger SVT:s programledare Micke Leijnegard, 53, och fortsätter till Sunneborn:

Annons

– Mattias, jag vet att du har synpunkter om det var regelrätt, men vi hävdar att det var det. Du går med på att det var regelrätt?

– Ja, det får jag väl göra, svarar Mattias Sunneborn.

Kort efter beskedet att de förlorat enligt reglerna bryter han ihop framför kamerorna. Friidrottaren viker sig framåt och stirrar ner i marken, samtidigt som han blinkar bort tårarna ur ögonen.

– Min kropp vill vinna, och när jag inte vinner blir det fel i systemtet. Vi har kämpat i alla tävlingar, vi har gjort vårt yttersta… Men ja. Jag känner mig… Det är tråkigt, säger han.

“Mästarnas mästare” sänds 20.00 på söndagar i SVT1.

Foto: SVT

Annons