Mattias Andréasson om relationen med Danny Saucedo efter EMD

Mattias Andréasson om relationen med Danny Saucedo efter EMD-återföreningen i TV4:s Så mycket bättre.

Det har ryktats om en eventuell återförening för pojkbandet EMD.
Nu berättar en av de tre medlemmarna Mattias Andréasson hur det egentligen ligger till – och berättar om medlemmarnas relation idag.

I Så mycket bättre på TV4 återförenades Erik Segerstedt, 36,  Mattias Andréasson, 38, och Danny Saucedo, 33. De hade då inte stått på scen tillsammans sedan 2010. Bandmedlemmarna – som alla slog igenom i talangtävlingen Idol – bildade gruppen EMD 2007 men tog en paus från varandra redan 2010.

När Danny Saucedo gästade Efter fem på TV4 berättade han om hur det kändes att få framträda med sin grupp igen.

– Svinkul, det är mina brorsor. Det är två bröder till mig som jag lärde mig stå på scen med och bli artist med. Så att få stå där kändes som att bli en pojke igen, sa Danny i programmet och fortsatte:

– Det är kul att få köra med Erik och Matte igen och få känna vår energi, det är som när man träffar gamla polare.

När Danny fick frågan om han tror på framtida samarbeten som gruppen EMD svarade han att han hoppas på det.

– Jag hoppas det, men mycket tid för mig har gått åt att göra föreställningen. Men jag vill gärna ses i studion och skriva mer. Matte är en fantastisk låtskrivare och producent och Erik är en fantastisk vocalist och instrumentalist. Vi kommer kunna göra något fett ihop, sa han i programmet.

Mattias Andréassons ord om en återförening

När Hänt träffar Mattias Andréasson på Diabetesgalan berättar han om hur han ser på en eventuell återförening med det forna pojkbandet.

– Vi har gjort en, men det var en engångsgrej. Vilket var väldigt kul. Vi får se, säger han.

Hade du velat att det blev så?

– Det hade varit svinkul. Men jag tänker mer hur Danny ska ha tid med det.

Mattias Andréasson menar på att Danny Saucedo har fullt upp med sin föreställning just nu. Även han själv har väldigt mycket jobb, som tar upp det mesta av hans tid.

– Jag sitter mest i studion och producerar och skriver musik åt andra, så det tar också väldigt mycket tid. Så jag har knappt tid jag heller, säger han.

Men ni umgås fortfarande privat? 

– Ja, eller alltså nja, vi hinner inte umgås så mycket. Men hade vi hunnit hade vi gjort det absolut. Vi har ju väldigt kul när vi ses, så vi är ju goda vänner.

Så ni har pratat om en återförening, men det är inget bestämt än?

– Precis, alltså fasen det hade varit kul att gå in i studion och skriva nytt material. Men sedan får vi se om vi hittar tid till det, säger han och fortsätter:

– Det hade varit svinkul.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Tommy Holl

SENASTE NYTT!