Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Mats Melins nya glädjebesked – efter succén som Ica-Jerry

11 maj, 2019 
AvElin Möllervärn
Mats Melins liv blir bok
I snart 10 år har Mats Melin underhållit oss med sin humoristiska och smarta karaktär Ica-Jerry i reklampauserna på tv. Nu släpper han en självbiografi om sitt liv.
Annons

I flera år har vi fått se den folkkäre skådespelaren Mats Melin, 50, i rollen som Ica-Jerry i reklampauserna på tv. Därefter har han medverkat i filmerna Hur många lingon finns det i världen? och Hur många kramar finns det i världen? där han spelar rollen som Kjell-Åke. Nu tar han en ny vändning i karriären och släpper boken Mats Melin – från Hudik med kärlek, tillsammans med författaren Mats Ahlsén.

Ahlsén och Mats Melin berättar i en intervju med Nyhetsmorgon i TV4 om idén kring boken om Mats liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag ville göra en bok som Mats var nöjd med, det var det viktigaste. Jag hade en enkel idé om att jag ville berätta om Mats Melin som Mats Melin. Han heter Mats Melin och ingenting annat. Och så ville jag utgå från Mats som skådespelare, det är hans yrke och det är så vi ser honom, säger Ahlsén.

Annons

I boken får läsarna följa Mats från start. En gripande berättelse som börjar redan på BB när läkaren frågar om hans föräldrar vill adoptera bort honom eftersom han fötts med Down syndrom.

– Jag tyckte det var dumt att han hade frågade så, säger Mats.

Mats Melins ärliga ord om tuffa uppväxten

Historien slutade lyckligt på sjukhuset och Mats Melin följde med sina föräldrar hem från BB. Men snart skulle motgångarna bli fler och under hela sin uppväxt blev han utsatt för mobbning i skolan. Han berättar att skolan var bra till en början, men att det bara blev värre och värre med åren. Gymnasietiden var värst och mobbningen ledde till att han inte ville leva längre.

Ahlsén berättar att Mats liv är en berörande historia som många kan känna igen sig i.

– Alla samtal jag har haft med Mats och även hans mamma Monica har varit väldigt trevliga och det har varit lätt att samtala även om svåra saker. Det här med skolan och födseln är intressant som tidsdokument, för många människor har varit med om det här och känner igen sig.

Annons

– Att de som var lite annorlunda skulle gömmas undan på något sätt och vara för sig själva, säger Ahlsén.

Trots motgångar har Mats alltid hållit fast vid sin dröm, att bli skådespelare. En stor vänpunkt för honom var när han kom i kontakt med Glada Hudik-teatern, och hans dröm om en skådespelarkarriär blev till verklighet.

Nu släpper Mats sin första bok, Mats Melin – från Hudik med kärlek, och han ser på boksläppet som en revansch efter många tuffa år.

Annons