Matilda Rapaport död efter lavinolycka

Den svenska skidåkerskan var i Chile för att spela in reklamfilm. Efter en lavinolycka och fyra dagars koma avled hon måndagen den 18 juli.

Torsdagen den 14 juli skadades Matilda Rapaport, 30, i en lavinolycka i Chile. Den framgångsrika friåkaren höll på att spela in en reklamfilm då en lavin utlöstes. Hon hamnade under snömassorna, drabbades av syrebrist och fördes till sjukhus i Santiago där hon försattes i koma.

– Det var andra åket för dagen på torsdagen, Det var vid 12-tiden. Första åket hade gått jättebra. Hon åkte helt själv, för de filmade henne enskilt. Det sprack upp långt under henne så att lavinen kom igång. Hon försökte åka ifrån den, men klarade det inte, berättade Rapaports manager Håkan Hansson för Expressen.

Här är den sista bilden Matilda la upp av sig själv på Instagram före olyckan:

Måndagen den 18 juli kom det tragiska beskedet att Matilda hade avlidit i sviterna efter lavinolyckan. Hennes familj var med henne under hela hennes tid på sjukhuset. En av dem sorgen varit allra tyngst för är maken, den alpine landslagsmannen Mattias Hargin, 30. Det var inte ens tre månader sedan de gifte sig i Engelberg, Schweiz.

– De anhöriga mår inte bra såklart. Matildas familj är samlad. Mattias är på plats med. Alla tar hand om det på olika sätt. Vi försöker hjälpa dem och bistå med stöd så gott vi kan, säger svenska skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter till Aftonbladet.

Matildas faster, skådespelerskan Alexandra Rapaport, 44, beskriver familjens sorg på Instagram:

Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade… Vi älskar henne gränslöst. För alltid“, skriver hon.

Många idrottsprofiler och kollegor uttrycker sin sorg och har lämnat sina kondoleanser. Anja Pärson,35, skriver på Instagram:

Allt känns bara svart! Mitt hjärta är så tungt!! En av oss har alldeles, alldeles för tidigt lagt sin sista sväng!! Sorgen känns grym och svår! Matilda Rapaport du fina människa! Vi ska minnas dig för alltid! Kära Mattias Haglin och familj. Hoppas med hela mitt hjärta att varma kramar hittar fram till er och att omvärldens kärlek skänker er den värme och kraft ni behöver som mest just nu.

Rider: Matilda Rapaport Location: Haines, AK

Matilda Rapaport blev bara 30 år gammal och sörjs nu djupt av både vänner och familj.

 

Foto: Daniel Rönnback/Red Bull Content Pool, Oskar Enander/Red Bull Content Pool

[newslettter]

SENASTE NYTT!