TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Mästarnas mästare"-Maria: "Jag lever med min drömtjej"

07 maj, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
”Mästarnas mästare”-finalisten Maria Rooth har bytt hockeyrinken mot familjelivet. Nu berättar hon om kärleken till sin fru Cecilia. – Jag avgudar henne, säger Maria till QX.
Annons

Hockeyproffset och “Mästarnas mästare”-finalisten Maria Rooth, 37, har flyttat tillbaka till sitt gamla föräldrahem i Ängelholm i Skåne. Tillsammans med sin fru Cecilia, 39, och de två barnen Lowa, 5, och Lykke, 2, har hon bytt ut de tuffa tagen på isen mot ett lugnare familjeliv. I en intervju med tidningen QX beskriver deltagaren sin nya vardag som ett “svennigt småstadsliv” och att vara två kvinnor som lever tillsammans i en mindre ort har inte varit något problem.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Inte alls, folk är så gulliga. Och vi har ju aldrig gjort en grej av att vi är två tjejer som lever ihop, men vi har alltid varit öppna med det, säger Maria till tidningen.

Men så har det inte alltid varit. SVT-profilen berättar att hon under många år höll sin sexuella läggning hemlig för sin familj, eftersom de var religiösa.

– Ja, mitt problem var att jag inte hade berättat för mina föräldrar och jag ville inte att de skulle veta från nån annan. Men eftersom jag kommer från en kristen bakgrund så behövde jag ta lite tid på mig och fundera på hur jag skulle berätta det, jag visste ju inte hur de skulle reagera. Men det var inte en så stor grej och när de fick träffa Cilla så föll allt på plats, säger hon till QX.

Annons

I dag jobbar både Maria och Cecilia utanför offentligheten, Maria med internkommunikation på ett ventilations- och byggföretag i Grevie och Cecilia med personalfrågor på ett företag i Båstad.  De båda träffades för första gången för sju år sedan via nätet i USA – och föll för varandra direkt.

– Vi träffades på Facebook. Det var 2010 och jag bodde i USA och hade ett år kvar. Vi gick på dejt i New York och det var meningen att jag skulle vara tränare på mitt college i två år, men jag slutade efter ett åt och flyttade hem till Cilla. Jag kände att det var dags. Jag ville att mitt ”riktiga” liv skulle börja. Och det gjorde det ju. Idag är vi en familj och hur mycket jobb det än är skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan dessa två knoddar, säger Maria.

Parets första dotter kom två år efter att de hade träffats, och den andra tre år senare. I dag är familjen lyckligare än någonsin.

– Min fru är fantastisk. Jag är lite dålig på att säga det tror jag så skriv gärna att jag avgudar henne. För det gör jag verkligen. Jag lever med min drömtjej, säger Maria Rooth.

Finalen av “Mästarnas mästare” sänds i SVT1 20.00 på söndag. 

Foto: IBL, Instagram, SVT

Annons