LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mason Pitts sorg efter mötet med Laila Bagge och sonen Liam

21 maj, 2020 
Liam Pitts pappa Mason håller sig gärna undan rampljuset.
Nu bryter han tystnaden efter uppbrottet med Laila Bagge.
– Det är en blandning av glädje och ledsamhet, säger han i torsdagens Lailaland.
Annons

Liams pappa om stora sorgen efter uppbrottet från Laila BaggeBrand logo
Liams pappa om stora sorgen efter uppbrottet från Laila Bagge

– Jag trodde faktiskt inte att jag kunde bli gravid vid det tillfället, tre månader in i vårt förhållande så blev jag gravid och jag visste inte ens om vi var ihop ordentligt. Och då ska jag tillägga att jag fortfarande var gift med Anders, sa hon och förklarade:

– Fast vi hade ju gått ifrån varandra så det var ju egentligen bara på pappret, för det tog sex månader innan skilsmässan gick igenom, så vi hade både gett varandra tillåtelse att dejta andra.

Mason Pitts, som då jobbade som musiker, bor i dag i North Carolina. Samtidigt som Laila har blivit en omtyckt tv-personlighet i Sverige har Mason valt att hålla sig undan rampljuset. Men i förra säsongen av Lailaland dök han upp. Och i torsdagens säsongspremiär är det dags igen.

Mason är tillsammans med sin familj, däribland Liam Pitts, 16, kusiner, på besök i Stockholm.

Mason Pitts känslosamma ord efter uppbrottet från Laila Bagge

För Mason blir det ett känslosamt möte när Laila bjuder in sina syskon och respektive.

Annons

– Det är fantastiskt. Jag har inte sett några av de här på fyra år. Det är en blandning av glädje och sorg. Mer lycka naturligtvis. Men eftersom jag är borta, även från Lailas familj som jag älskar djupt… Det är svårt, säger han i programmet med tårar i ögonen.

Mason tycker även att det är tufft att vara borta från sonen Liam.

– Jag är borta från honom i sex månader och han har vuxit så mycket. Han är som en liten man nu. Det gör mig ledsen av att inte kunna vara med Liam varje dag. Så är det.

Laila Bagge berättar även om svårigheterna med att den ena föräldern bor i ett annat land.

– Beslut som jag måste ta för att det kan vara mitt i natten i USA, det går inte att vänta. Saker som händer som jag inte tycker är okej, som han inte ser. Jag ringer inte till Mason och säger: ”Det här gjorde Liam idag”. Utan jag tar det direkt med Liam. Sen säger Mason självklart vad han tycker och hur han ser på Liams framtid, absolut. Men dag till dag, det blir den föräldern som är där, säger hon.

Säsongspremiären av Lailaland sänds torsdag den 21 maj klockan 00:01 på Viaplay & Viafree, följt av klockan 21.00 tisdag den 26 maj på TV3.

FOTO: TT/Lailaland, TV3

Annons