TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Martina Montelius: "Både min man och jag är bisexuella"

12 okt, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Martina Montelius gillar inte att bli definierad. Författaren talar ut om att leva i en bisexuell relation.
Annons

Martina Montelius, 40, är dramatikern och teaterchefen som efter två romaner och en novell numera även kan titulera sig författare. Därför möter Hänt upp henne för att prata om senaste romanen Oscar Levertins vänner (Bokförlaget Atlas), ett verk som handlar om “kulturtanten” Boel Märgåker.

– Jag är själv så mycket kulturtant så att det spränger själva vallen. Det har jag varit sedan jag var 13 och började gå på teater, berättar Martina Montelius för Hänt på Bokmässan i Göteborg.

Martina Montelius möter Hänt på Bokmässan. Foto: Malin Bondeson
Martina Montelius möter Hänt på Bokmässan. Foto: Malin Bondeson

– På teatern var det första gången som jag tyckte att vuxna människor pratade om mig. Om min ensamhet och om smärtan i mitt liv. Jag var tyst i princip jämt och väldigt isolerad.

Annons

Omgivningen blev orolig och Martina Montelius blev skickad till skolpsykologen. Ett möte som var mindre lyckat, eftersom författaren inte tyckte om att psykologen försökte definiera henne.

Martina Montelius och Dominika Peczynski i På spåret 2013. Foto: SVTPlay Foto: SVTPlay
Martina Montelius och Dominika Peczynski i På spåret 2013. Foto: SVTPlay

Det är ett tema som följt hennes liv. Sin man, dramatikern och översättaren Niklas Hellgren, 61, träffade Martina Montelius via diskussionsforumet Qruiser på gaysajten QX. Efter några månaders skrivande och vänskap över nätet beslutade de sig för att ses.

– Både han och jag är bisexuella så det var aldrig så att vi bestämde oss för att gå på dejt. Det fanns inga särskilda förväntningar på någonting alls. Inte heller på hur det skulle vara när vi väl blev ihop. Så vi började med att skaffa barn, avslöjar författaren.

Läs hela intervjun i Hänt i Veckan nr 42 som finns i butik 7-14 oktober 2015.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons