LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martina Haag avslöjar okända relationen till skådisen William Spetz

12 apr, 2022 
Martina Haag
Martina Haag är aktuell som regissör för sin bok Det är något som inte stämmer som nu blivit till långfilm. William Spetz är en av skådespelarna i filmen och i Efter fem berättar Martina nu hur de egentligen känner varandra.
– En sen kväll i garderoben, säger Martina.
Annons
Intervju: Tony Andersson om viktbråket med Martina HaagBrand logo
Intervju: Tony Andersson om viktbråket med Martina Haag

Martina Haag, 57, debuterar som regissör och det är med stor glädje och stolthet som hon nu tar sig an den nya uppgiften.

Martina var tidigare gift med Erik Haag, 54, och tillsammans har de sina fyra gemensamma barn Jackson, Lucia, Diana och Dino. Martina och Eriks kärlekssaga började efter en charterresa till Cypern år 1994 och året därpå ringde bröllopsklockorna för paret.

De tillbringade sedan hela 19 år tillsammans innan de separerade år 2014. Skilsmässan kom att väcka stor uppmärksamhet då Erik visade sig ha hittat kärleken i Lotta Lundgren, 51, under inspelningarna av Historieätarna.

Martina Haags bok blir till långfilm

Ett år efter skilsmässan släppte Martina boken Det är något som inte stämmer. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många läsare har tolkat som en verklighetsbaserad skildring av författarens egna uppbrott.

Annons

Boken kom att bli riktigt populär och nu har den även blivit till långfilm!

”Regidebuterar med långfilmen Det är något som inte stämmer. Inspelningen startar nästa år”, skrev Martina Haag på Instagram för ett år sedan.

Och nu har tiden kommit och inspelningarna är i full gång! En person som spelar en av huvudrollerna är ingen mindre än den folkkära William Spetz, 26. Men hur känner Martina och William varandra egentligen?

Martina Haag om okända relationen till William Spetz

I TV4:s Efter fem berättar Martina nu om den okända relationen.

– Jag och William träffades en sen kväll i garderoben på Guldbaggegalan och han frågade mig "är det du som är Martina Haag?", eh jaa, sa jag. Han ba "min vän Linda älskar dina böcker, skulle du kunna lämna en hälsning?", ja absolut, sa jag och böjer mig ner och tar upp papper och penna och börjar skriva "Hej Linda...", förklarar Martina i programmet och fortsätter:

Annons

– Och så ser jag att han står och filmar för det är så man lämnar hälsningar nu för tiden. Och jag bara såhär gud, vem är jag, såhär bockstensmannen som ristar en runa.

Martina berättar att när hon såg William kände hon direkt att den killen ville hon jobba med.

– Men då kände jag bara att den här killen, han ska man bara hugga tag i först av alla. För han är sådant geni, han är sådan bra person. Han hade precis flyttat ner från Umeå och han hade gjort den här pjäsen om sin mormor, som var helt fantastisk, säger Martina och så var saken klar:

– Så jag ville fortsätta att ha med honom att göra, så jag sa såhär "ska inte du och jag skriva ett film-manus?" asså kvart i tre på guldbaggegalan, och han tänkte såhär gud va folk är proffsiga på att mingla här i Stockholm. Nästa dag så ringde jag honom och sa "ok när börjar vi?" och han va såhär men gud menar du allvar?

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, TV4

Annons