Martin Timell frias från våldtäkts-anklagelserna

Programledaren Martin Timell polisanmäldes i höstas för en våldtäkt som ska ha ägt rum 2008. Nu frias han från våldtäktsanklagelserna av en enig tingsrätt.

I samband med att #metoo drog igång under hösten 2017 framkom anklagelser mot programledaren Martin Timell.

I slutet av oktober polisanmäldes Timell för våldtäkt av en tidigare medarbetare. Våldtäkten ska ha skett i en badtunna under en fest som ägde rum 2008. Enligt målsägande ska Martin Timell ha fört upp sina fingrar i hennes underliv.

En förundersökning inleddes den 6 mars och åklagare Anna Bengtsson väckte åtal.

Rättegången mot Martin Timell hölls bakom slutna dörrar och avslutades för två veckor sedan. Timell har hela tiden nekat till brott.

Nu har domen fallit. Åtalet mot Martin Timell ogillas av en enig tingsrätt och han frias därmed från anklagelserna.

Åklagaren har yrkat på två års fängelse.

– I målet finns särskilda svårigheter, säger chefsrådmannen Klas Reinholdsson som var ordförande, skriver Aftonbladet.

– En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt.

Rätten skriver detta om målsägandes berättelse.

”Enligt tingsrättens mening ger målsägandens berättelse i huvudsak ett trovärdigt intryck. I detta mål medför dock framförallt den långa tid som förflutit sedan händelsen att det för en fällande dom krävs klar och tydlig stödbevisning.”

Vidare skriver rätten:

”Även om målsägandens uppgifter om händelsen i olika avseenden får stöd av vittnenas uppgifter om vad hon efteråt berättat för dem är detta inte fullt ut fallet såvitt avser frågan om Martin Timell förde in sina fingrar i hennes underliv”.

FOTO: TV4, Ibl

SENASTE NYTT!