LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin Örnroth försvann från rampljuset efter Lingo – så lever han nu

20 sep, 2021 
Martin Örnroth var programledare för Lingo
Martin Örnroth gick från att ha synts i tv-rutan på bästa sändningstid som programledare för Lingo på TV4 till att inte synas alls.
Varför? Vad gör han idag?
Annons
Idol-Niklas försvann från rampljuset – det gör han idagBrand logo
Idol-Niklas försvann från rampljuset – det gör han idag

Martin Örnroth, 54, var (och är nog fortfarande för många) en av Sveriges mest älskade programledare. Han har lett program som ordleken Lingo, varit resereporter i När & fjärran, programledare för Bingolottos sommaredition SommarBingo och sedan hoppade han över från TV4 till SVT och programledde Prat i kvadrat. Han var även TV4:s första manliga hallåa!

Ja, det blev en hel del produktioner för Martin Örnroth.

Martin Örnroth om tiden som programledare för Lingo

Hur var tiden på Lingo för Martin Örnroth?

– Det var otroligt intensivt, men en fantastisk språngbräda. Jag har räknat efter att jag gjorde 487 program. Och det blev ju naturligtvis att man fick en trygghet och en vana i att jobba i studio och det gick väldigt, väldigt fort, säger Martin i en intervju med podcasten TV-fabriken.

De spelade in sex program om dagen, vilket Martin upplevde var en bra skola.

Martin Örnroth som ledde Lingo
Martin Örnroth.

Vad gör Martin Örnroth idag?

Från att ha synts i rutan på bästa sändningstid till att ha försvunnit helt. Vad gör Martin idag?

Annons

– Under min tid som reporter på När & fjärran så dök jag också. Jag och Hans var de enda som hade dykcertifikat så vi fick äran att göra dykreportagen. Och då fotade jag också under vatten för jag tycker det är kul att fota. Så skickade jag in det till tidningen Dyk och skrev reportage och så vidare. De publicerade ibland, berättar Martin Örnroth i podden och fortsätter:

– Sen när de sökte en chefredaktör, undervattensfotograf, så ringde de mig och frågade i fall jag kunde tänka mig att göra det, så sa jag ”Ja, absolut”. Så jag har jobbat som undervattensfotograf och chefredaktör i tio år på nordens största dyktidning.

Martin saknar inte rampljuset idag, men skulle dock inte tacka nej till att leda Lingo igen, om frågan skulle komma.

– Jag skulle kunna göra det, men frågan är om det skulle finnas en publik som känner att ”det är det här jag vill se idag”, avslöjar Martin i podden.

FOTO: TV4/Youtube, Lizzie Larsson/TT

Annons