TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Martin Morand är Sveriges nya dessertmästare

05 jan, 2016 
AvLina Tidén Sundin
Sveriges nya dessertmästare kommer från Skåne. Stort grattis, Martin Morand!
Annons

Martin Morand, 39, är en mästare på desserter. Skåningen tog hem segern i kvällens program av Dessertmästarna på Kanal 5 och utklassade Jonas Nilsson med fyra ett.

Och det är en glad vinnare som Hänt når på telefon.

– Det har varit svårt att hålla tyst om vinsten. Många som har frågat och undrat. Det har bara varit att försöka hålla masken.

Dessertmästarna Martin Morands desserter gick hem hos juryn. Foto: Kanal 5
Martin Morands desserter gick hem hos juryn. Foto: Kanal 5

Att det blev just Jonas som han fick möta i final var extra roligt. Duon känner varandra sedan tidigare. Förutom att Martin Morand har fungerat lite som en mentor för Jonas Nilsson så har de tävlat tillsammans i både OS och VM för svenska regionallaget Skåne Kulinar.

– Det var speciellt att stå mot honom i final. Jag har lärt honom mycket och han är enormt smaksäker. Vi sa i början att det hade varit roligt att mötas i final, men vi trodde inte att det skulle hända.

Segern firades hemma i Skåne tillsammans med sambon Malin Haak, 29, parets dotter Madicken, 21 månader, samt släkt och vänner. Framöver väntar garanterat nya tävlingar.

– Jag funderar på Årets Konditor. Det är hård konkurrens där också, men tanken är att ge det ett försök, säger Martin Morand glatt

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons